Partioasema 10 vuotta!

Tänään Töölössä vietetään Partioaseman 10-vuotisjuhlaa. Syksyllä 2007 Suomen Partiolaiset ja Finlands Svenska Scouter muuttivat Töölönkadulle Oulunkylästä sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaiset, Helsingfors Svenska Scouter, Uudenmaan Partiopiiri ja Leirikesä Lönnrotinkadulta. Yhteisen tilan ja partioyhdistysten saaminen saman katon alle oli monen vuoden projekti. Ennen Töölönkadun kiinteistöä oltiin vakavasti muuttamassa esimerkiksi Katajanokan vanhaan vankilaan tai vanhan kotitalousoppilaitoksen tiloihin Alppilaan. Nämä hankkeet kuitenkin kariutuivat.

Talon on piirtänyt Erkki Huttunen ja se rakennettiin alun perin kansakouluksi vuonna 1938. 1960-luvulla rakennuksessa toimi katsastuskonttori. Partiosäätiö ja Helsingin partiopoikain kannatusyhdistys ostivat kiinteistön toukokuussa 2006, jonka jälkeen talossa tehtiin laaja peruskorjaus. Remonttia ohjasivat tarkat määräykset, joiden mukaan muun muassa talon ulkokuoren piti pysyä samanlaisena. Esimerkiksi ikkunoihin eikä talon muotoon tai korkeuteen saanut tehdä muutoksia. Kiinteistössä nykyisin oleva hissi on rakennettu vanhan savupiipun paikalle.

Juhlapäivä

Perjantaina 10.11. Partioaseman 10-vuotisjuhlien kutsuvierastilaisuutta vietetään klo 14-16 ja kaikille avointa tilaisuutta klo 17–19. Kutsuvieraille esitellään partiota erilaisten toimintapisteiden kautta ja Partioaseman takapihalla on tarjolla nuotiokahvit nokipannusta. Ensimmäisessä kerroksessa pääsee katsastamaan kesän 2018 leiriprojektit sekä Leirikesän leirit. Toisessa kerroksessa esittelyssä ovat Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kämpät. Kolmannessa kerroksessa esittäytyy 100 uutta tapaa tehdä partiota -projekti sekä partion kansainvälinen toiminta.

Vuosien mittaan Partioasemalla on tehty luottis- ja työntekijävoimin paljon tärkeää työtä lasten ja nuorten harrastamisen ja merkityksellisen vapaa-ajan eteen – yhdessä olemme enemmän! Tervetuloa ja onnea Partioasema 10 vuotta!

Teksti ja kuva: Susanna ”Suski” Oksanen

Juhlapäivänä Partioaseman takapihalla tarjoillaan nuotiolla nokipannukahvit.