Tyttöjen oikeuksien puolesta järjestettävä Girls Takeover -tempaus toteutetaan tänä syksynä viidettä kertaa osana tyttöjen päivää 11.10. lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin toimesta. Tempauksessa tytöt ympäri maailmaa astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin.

Tänä vuonna tempaukseen ottaa osaa kaksi partiolaista Kerttu Tamminen ja Jessica Komulainen. Helsinkiläinen Kerttu valtaa tänään torstaina F-Securen toimitusjohtajan paikan.

”Partiosta olen oppinut sen, ettei johtajuus ja taitojen oppiminen katso ikää tai sukupuolta. Kaikki eivät kuitenkaan ajattele niin, ja se on ollut yksi syy hakea mukaan Girls Takeoveriin”, Kerttu toteaa. ”Tyttöjen oikeuksiin on meidän kaikkien panostettava!”

Kampanjaa voi seurata Instagram storyssa @plansuomi sekä Kertun osalta myös @partiokuuluukaikille.

Lisätietoja #GirlsTakeover -tempauksesta

Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan edistää erityisesti kehittyvien maiden tyttöjen elämää ja suojelua, erityisesti koulutusta ja tasa-arvoa. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yli 70 maassa ympäri maailmaa.

Kuva: Aaro Keipi