Partiolaiset mukana itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla avattiin virallisesti Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5.12. kello 18. Tilaisuudessa nostettiin sata lippua valaistuihin salkoihin maamme kunniaksi. Liput nostivat Suomen lapset ja nuoret, joista suuri osa partiolaisia.

100 Suomen lippua juhlavalaistuna Kauppatorilla. Kuva: Suomen Partiolaiset

Itsenäisyyspäivän aamu alkoi jälleen perinteisesti Helsingin Tähtitorninmäellä valtakunnallisella lipunnostolla. Lipun nosti partiolippukunta NMKY:n Rastipartio ja tilaisuudessa lauloi Viipurin Lauluveikot -kuoro.

Rastipartion johtajistolla oli kunnia nostaa lippu tänäkin vuonna! Kuva: Rastipartio

Lisäksi muun muassa Espoossa partiolaiset laskivat sankarihaudoille seppeleen, Vartiovuorella sudenpennut antoivat partiolupauksensa, Kiriskot kantoivat lippuja itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa, Haagan Eräveikot keräsivät kolehdin alueensa jumalanpalveluksessa ja monet lippukunnat, kuten Kilon Kipinät, palkitsivat ansiomerkein aktiivisia johtajia.

Illalla tasavallan presidentin perinteinen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto kokosi noin 1900 kutsuvierasta Linnaan. Julkisuuden henkilöiden lisäksi kutsuttujen joukossa oli mukana kaksi ansioitunutta nuorta jokaisesta Suomen maakunnasta. Vieraslistalla olevat nuoret ovat edistäneet harrastustoiminnassa, koulussa, työpaikalla tai muussa yhteisössä myönteistä ja kannustavaa toimintakulttuuria.

Mikkeliläinen partiolainen Siiri Niinivirta, 21, edusti Linnan juhlissa Etelä-Savon nuoria. Siiri toimii muun muassa vuoden 2018 valtakunnallisen vaeltajatapahtuma Väreen toisena tapahtumajohtajana ja on mukana myös helsinkiläisen lippukunnan Maahiset ry:n toiminnassa. Siirin juhla-asun vyötärönauhassa oli kuvattuina hänelle tärkeitä asioita partiosta, perheestä, ystävistä, luonnosta ja maakunnasta.

Siiri Niinivirta ja Markus Åkerlund edustivat nuorta juhlijakaartia. Kuva: Tiina Saari / YLE

Lisäksi juhlissa nähtiin Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm. Anna on toiminut viimeiset kolme vuotta Suomen suurimman nuorisojärjestön puheenjohtajana ja ennen sitä muun muassa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtajana.