Syksyllä 2018 tubettajat ja heidän seuraajansa kohtaavat Messukeskuksessa järjestettävässä Tubeconissa 17.–18.8. Nimekkäimpiin mukana oleviin tubettajiin lukeutuvat muun muassa Hydraulic Press Channel, Justimusfilms, Roni Back, Biisonimafia, Roponen ja A-Lapset. Mukana on kanavia kaikista YouTuben genreistä.  

Tapahtuman keskiössä on TubeCity, jonka yhteydessä on erilaisia tapahtumapisteitä ja erikokoisia lavoja. Vierailijoita on odotettavissa päivittäin tuhansia. Partiolaiset ovat ensimmäistä kertaa mukana menossa ja tarjoavat myös mahdollisuuden yli 15-vuotiaille jäsenilleen päästä mukaan vapaaehtoisiksi. Ilmoittautumalla vapaaehtoisiksi nuoret pääsevät näkemään, mitä suuren tapahtuman kulisseissa tapahtuu ja saavat samalla vapaaliput tapahtumaan  

Tubecon on Pääkaupunkiseudun Partiolaisille täysin uusi yhteistyön muoto, jollaista ei aikaisemmin ole tehty. Samalla tavalla kuin partio, Tubecon edistää nuorten hyvinvointia ja suvaitsevaisuuden toteutumista sekä tekee hyväntekeväisyyttä. Yhdessä järjestettävä suurtapahtuma mahdollistaa ison näkyvyyden näille aiheille. Partiolaiset tekevät Tubeconin aikana yli 700 tuntia vapaaehtoistyötä eri tehtävissä. 

Lisää tietoa Tubeconista löytyy osoitteesta tubecon.fi.

Kuva: Joanna Suomalainen