Partiolaisnuoret Helmi Parm (Myyrpartio ry) ja Lucas Lumberg (Jokihiset ry) kävivät lahjoittamassa adventtikalenterin Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljaselle. Samalla keskusteltiin poikkeusajan partiotoiminnasta, mikä oli hyvin ajankohtainen aihe, sillä Viljanen siirtyi tapaamisesta suoraan tiedotustilaisuuteen, jossa kerrottiin tiukemmista rajoitustoimista esimerkiksi harrastustoiminnan osalta.

Kaupunginjohtaja Viljanen oli kiinnostunut keskustelemaan nuorten kanssa ja oli huolissaan siitä, että nuoret joutuvat maksamaan tästä tilanteesta. Lucas Lumberg kertoi, että nuoria on jonkin verran tippunut pois partiosta etätoiminnan myötä, eikä heitä ole välttämättä tavoitettu sen jälkeen. Kaupunginjohtaja arvosti sitä, että lapsiin ja nuoriin pidetään tiiviisti yhteyttä myös poikkeusaikana.

Korona-aika ei ole kuitenkaan ollut pelkästään negatiivinen asia. ”Olemme saaneet keksiä kaikenlaista uutta ja olla luovia”, kertoi Helmi Parm. Myöskään uusien partiolaisten määrään tilanne ei ole vaikuttanut.

 

Vieraskielisten tavoittaminen ja tila-asiat puhututtivat

Poikkeusolojen lisäksi kaupunginjohtajaa kiinnosti, kuinka paljon partio tavoittaa vieraskielistä väestöä. ”Vantaa on Suomen monikulttuurisin kaupunki, ja olisi tärkeää, että myös vieraskieliset löytäisivät harrastusten pariin”, totesi kaupunginjohtaja.

Kaupunginjohtaja kysyi myös yhteistyön toimivuudesta partion ja kaupungin välillä, jolloin keskustelu kääntyi tila-asioihin. Kaupunginjohtaja kertoi, että pitkällä aikavälillä yhdistyksille ollaan tarjoamassa enemmän tiloja. Myyrmäkeen tullaan rakentamaan kaupunkikulttuuritalo, johon tulee tiloja myös järjestöille. Lisäksi Tikkurilassa uuden kaupungintalon valmistuttua nykyinen tullaan tarjoamaan järjestöjen käyttöön.

”Uusia kouluja ja päiväkoteja valmistuu paljon, ja myös niiden iltakäyttöä tullaan lisäämään.”

Tapaaminen Ritva Viljasen kanssa oli erittäin lämminhenkinen, ja on arvostettavaa, että aikaa nuorten kohtaamiselle ja kuuntelulle löytyi myös tällaisena hetkenä.

 

Teksti: Hanna Suomi

Kuva: Petteri Ojala