Partion voi aloittaa myös aikuisena!

Partion voi aloittaa myös aikuisena! Joka vuosi partiossa yli 50 000 suomalaista nuorta pääsee nauttimaan uusista seikkailuista, luonnosta ja yhdessäolosta. Yhdessä nuorten kanssa toimii tuhansia aikuisia vapaaehtoisia, joilla on valtava kirjo erilaisia rooleja.

Kuva: Matti Snellman

Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Partiossa saa koulutusta tehtäviin ja partion arvopohjaan. Mukana voi olla sen verran kuin omaan elämäntilanteeseen sopii – voit osallistua viikkotoimintaan tai olla mukana kerran vuodessa.

Mitä kaikkea aikuisena voi partiossa tehdä?

Tule avuksi tapahtumiin?

Tule kokkaamaan, ajamaan autoa tai heiluttamaan vasaraa lippukunnan kämppätalkoisiin tai kesäleirille. Lähde ylimääräiseksi silmäpariksi vaellukselle tai leivo pullaa lippukunnan joulujuhlaan. Auttajille on aina tarvetta!

Tule mukaan ryhmänjohtajaksi?

Akelana toimit 7–9-vuotiaiden sudenpentujen johtajana tai apujohtajana. Viikoittaista toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Aikuisen on helppo omaksua sudenpentutoiminnassa tarvittavat taidot, joten aikaisempaa kokemusta ryhmän vetämisestä et tarvitse.

Sampona toimit 10–12-vuotiaiden seikkailijoiden johtajana tai apujohtajana. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Niin retkikeittimet, tulenteko, ensiapu kuin solmutkin tulevat tutuiksi!

Tule mukaan luotsiksi?

Luotsina toimit valintasi mukaan 12–22-vuotiaiden nuorten taustavoimana ja tukijana. Luotsi ohjaa ja tukee nuorta johtajaa pestissään. Luotsina sinulta vaaditaan avointa asennetta ja halua oppia itsestäsi uutta.

Tule mukaan silloin tällöin

Erilaisissa projekteissa voit päästä esimerkiksi kouluttamaan nuoria johtajia tai mukaan suunnittelemaan, miten sata partiolaista majoitetaan viikoksi turvallisesti metsään. Kokeile vaikka kaksi viikkoa sitä mielenkiintoista ammattia, johon et koskaan lopulta päätynyt! Kesäleirin suunnittelussa tarvitaan osaamista kokkaamisesta markkinointiin.

Anna osaamistasi partion hyväksi

Onko kahdenkertainen kirjanpito selvää pässinlihaa tai kuvaatko elokuvia työksesi? Onko sinulle kertynyt jotain sellaista osaamista, joka voisi auttaa nuoria yhdistyksen pyörittämisessä tai jota voisit tulla jakamaan laajemman joukon hyödyksi? Voit tuoda partioon mukaan oman erityisosaamisesi ammatistasi tai muista harrastuksista.

10 syytä liittyä partioon aikuisena

1. Tutustut uusiin ihmisiin.
  2. Opit uusia asioita ja taitoja.
  3.  Mahdollistat lasten ja nuorten harrastuksen.
  4. Saat mukavaa vastapainoa työelämälle.
  5. Voit ryhtyä meripartiolaiseksi tai erikoistua erätaitoihin.
  6. Pääset tekemään asioita, joita et muualla välttämättä pääsisi.
  7. Pääset ylittämään itsesi.
  8. Koet ikimuistoisia elämyksiä Suomessa ja ulkomailla.
  9. Kuulut isoon, maailmanlaajuiseen yhteisöön.
  10. Yllätyt, minne kaikkialle päädytkään.

Mukaan partioon? Näin se onnistuu:

1. Löydä oman alueesi partion paikallisyhdistykset lippukuntahaun avulla:
www.partio.fi/tule-mukaan/lippukuntahaku.

2. Tutustu lippukuntiin ja valitse sinulle sopivin lippukunta. Vieraile lippukuntien omilla nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa tai ota suoraan yhteyttä lippukunnanjohtajaan. Kannattaa myös selvittää, mihin aikaan eri ikäisten ryhmät kokoontuvat.

3. Täytä lippukuntahausta löytyvä lippukunnan jäsenhakemuslomake. Täytettyäsi lomakkeen lippukunta ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia yksityiskohdista tarkemmin.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä!