Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi 27.11. pitämässään tiedotustilaisuudessa pääkaupunkiseudun epidemiatilanteesta, joka on huonontunut nopeasti.

Jotta tilanne ei ainakaan partiotoiminnan takia muuttuisi enää huonommaksi, kasvokkain tapahtuva partiotoiminta jää tauolle 30.11. alkaen. Tämä koskee niin viikkotoimintaa, juhlia ja tapahtumia kuin johtajiston kokoontumisiakin. Tämän viikon viikonlopulle (27.-29.11.) suunnitellut retket ja tapahtumat on myös suositeltavaa perua tai siirtää etämuotoisiksi, mikäli se näin lyhyellä varoitusajalla vain on mahdollista.

Syksyn viimeiset viikkokokoukset voi järjestää etäkokouksina. Valmiit kokousohjelmat sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille ja samoajille löytyvät osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta.

Piirihallitus ja piirin toimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja ohjeita päivitetään aina tarvittaessa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja HUSin ohjeistusten mukaisiksi. Näitä nyt voimassa olevia suosituksia höllennetään heti, kun se on mahdollista.

Huomioitavaa varainhankinnassa

Joulunalusaika on monelle lippukunnalle varainhankinnan kulta-aikaa. Muistattehan, että adventtikalentereita ei voi nyt myydä kasvokkain ovelta ovelle -myyntinä eikä kauppojen ulko-ovilla tai kauppakeskuksissa. Myymättömien adventtikalenterien palautukset tulee tänäkin vuonna hoitaa ajallaan. Sopikaa lippukunnassa esimerkiksi joku ajankohta, jolloin kalentereita voi tulla palauttamaan kolon edustalle.

Koronarajoitusten takia myöskään perinteisiä myyjäisiä ei voi tänä vuonna järjestää. Katso vinkit myyjäistuotteiden etämyyntiin, joulukuusikauppaan ja etäjoulupukkipalvelun toteuttamiseen osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta

Rajoitusten vaikutus piirin toimintaan

Piirin loppuvuoden kurssit ja tapahtumat on muutettu etämuotoisiksi, peruttu tai toteutusajankohta siirretty ensi keväälle. Ilmoittautuneille on lähetetty tästä viesti jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Partioaseman kokoustilat ovat suljettuina 20.12. asti, jonka jälkeen Partioasema siirtyy joulutauolle 21.12.– 6.1. Partioasema on verrattavissa nuorisotilaan, jotka on suositeltu suljettaviksi. Partioasema on näillä näkymin käytettävissä normaalisti jälleen loppiaisen jälkeen, 7.1.2021 alkaen. Suosittelemme vahvasti, että kaikki piirin ryhmien ja toimikuntien kokoukset järjestetään etäkokouksina seuraavien kolmen viikon aikana.

Partioasemalla voi vierailla ainoastaan erikseen sovittujen noutojen tai adventtikalenteriasioiden takia. Piirin työntekijät tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla, https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tietoa-meista/toimisto.