Partiota harrastetaan turvallisesti myös tänä syksynä

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Monipuolisuutensa vuoksi partiotoimintaa on pystytty jatkamaan sovelletusti monessa partiolippukunnassa, eli partion paikallisyhdistyksessä, myös koronarajoitusten aikana viranomaisten ohjeistukset huomioiden: ryhmät kokoontuivat keväällä etäkokouksiin ja harrastajat pääsivät tekemään erilaisia partioaiheisia tehtäviä itsenäisesti kotona ja lähiluonnossa. Kesän aikana järjestettiin useita pienimuotoisia retkiä ja leirejä.

Nautitaan partiosta ja partiokaverien seurasta!

Syksyn viikkotoiminta järjestetään joko ulkona kokoontuen tai väljästi sisätiloissa. Käsihygieniasta huolehditaan ja toimintaan saa osallistua vain täysin terveenä.

”Seuraamme tarkasti viranomaisten antamia ohjeita ja tuemme lippukuntia turvallisen partiotoiminnan toteuttamisessa. Partio tarjoaa lapsille ja nuorille pysyvyyttä, ystäviä ja yhteisön, jonka merkitys etenkin tällaisina epävarmoina aikoina korostuu entisestään”, toteaa Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Pinja Lehtinen.

Ohjeita turvallisen toiminnan järjestämiseen

Suomen Partiolaiset noudattaa valtioneuvoston tuoreimpia ohjeita. Sivulle www.partio.fi/korona päivitetään viimeisimmät ohjeet liittyen partiotoiminnan järjestämiseen korona-aikana. Suomen Partiolaiset seuraa tilannetta sekä valtioneuvoston, AVI:n ja muiden viranomaisten linjauksia ja muuttaa tarvittaessa omia ohjeistuksiaan.

Piirin nettisivuille on koottu laaja kattaus ohjeita lippukuntien toimintaa helpottamaan. Osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta löytyy valmista ohjelmaa ulkona järjestettävään viikkotoimintaan, valmistautumisohjeita niin partioretkiä kuin partiotaitokilpailujakin järjestäville ja ohjeet sen tilanteen varalle, että huolellisista varotoimista huolimatta saattaa syksyn aikana käydä niin, että jollain lippukunnan toimintaan osallistuvalla todetaan koronatartunta ja lippukuntatoiminnassa on tapahtunut altistumisia.

Partion voi aloittaa myös tänä syksynä!

Partiolippukuntien viikkotoiminta käynnistyy elo–syyskuussa. Kuten monissa muissakin harrastuksissa, myös partiossa paras aika aloittaa harrastaminen on käsillä juuri nyt. Partiotoimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin, joten myös merkityksellistä vapaaehtoistyötä etsiville aikuisille tämä hetki on mitä parhain liittyä mukaan.

Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapsille ja nuorille. Partion voi aloittaa myös aikuisena, ilman aiempaa partiokokemusta. Etenkin nuorimpien partiolaisten ryhmiä vetäville uusille aikuisille olisi tarvetta, jotta kaikille mukaan haluaville lapsille voitaisiin tarjota toimintaa. Partiotoiminnan kautta aikuinenkin voi saada uusia kavereita, työelämässä hyödynnettävää osaamista sekä uusia kokemuksia esimerkiksi luonnon ääressä. Partiossa kaikenikäisillä on mahdollisuus oppia uusia asioita ja taitoja – hyvässä seurassa ja tekemällä oppien. Löydä oma paikkasi partiossa osoitteessa www.partio.fi/liity.