Koronapandemian vuoksi kaikki kesän 2020 isot partiotapahtumat ja -leirit on peruttu tai siirretty järjestettäviksi myöhemmin. Kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan pariin päästään kuitenkin hiljalleen palaamaan ja kesälle on luvassa pienempiä päiväretkiä, purjehduksia ja jopa kesäleirejä.

Turvallisuus ja tartuntariskin minimointi huomioidaan kaikessa toiminnassa. Kesän tapahtumien osallistujamäärä on rajoitettu 50 henkilöön, lippukuntia on kannustettu järjestämään toimintaa ensisijaisesti ulkona ja hyvästä hygieniasta huolehditaan.

Myös sinä partiolaisena tai partiolaisen huoltajana voit osaltasi vaikuttaa tartuntojen leviämisen ehkäisyyn: Osallistua voi vain täysin terveenä, tänä kesänä pikkunuhakin on osallistumisen este. Jos joku perheenjäsenistä on sairaana tai altistuksen takia karanteenissa, jättävät kaikki perheenjäsenet partiotapahtumaan osallistumisen väliin.

Partiokesä virtuaalimaailmassa

Kevään aikana partiolaiset kokoontuivat Discord-alustalle vaihtamaan kuulumisia, tekemään etäpartiotehtäviä, läksyhelpin pariin ja suunnittelemaan Minecraft-pelimaailmassa pyörivää Bitti-kesäleiriä. Leirimaailmassa on jo mukana yli tuhat lasta ja nuorta! Elokuun alussa on luvassa valtakunnallinen virtuaalinen iltanuotio. Lue lisää kesän virtuaalipartiosta.

Ohjeita korona-aikaan lippukunnille

Olemme koonneet www.päpa.fi/partiosyksy-2020 -sivuille vinkkejä turvallisen toiminnan järjestämiseen kesällä ja syksyllä. Päivitämme sivuja aktiivisesti sen mukaan, miten rajoitukset tai erityisjärjestelyt muuttuvat. Ajantasaisin partiotoimintaa koskeva ohjeistus löytyy osoitteesta www.partio.fi/korona.