Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 23.29.4.2018. Partioviikon aikana sosiaalisessa mediassa on hashtagilla #partiontakii jaettu tuhansia valokuvia ja videoita, joilla partiolaiset kertovat harrastuksestaan. Otavaeltajien 1517-vuotiaiden tyttöjen samoajaryhmä Papusiilit kokosi Instagram-tililleen pienen osan parhaista yhteisistä hetkistään:

Partio on mielestämme paras harrastus, koska täällä kaikki ovat aivan erilaisia, mutta saman arvoisia. Ollaan kaikki opittu huikeesti kaikenlaista näiden monien yhteisten vuosien aikana, mutta tärkein niistä on yhdessätekeminen.?? Paljon on yhdessä koettu, naurettu, itketty, kärsitty ja iloittu. Ryhmämme kokoonpano on vaihdellut vuosien varrella, mutta sama meininki on jatkunut aina ja tulee jatkumaan. ?

Kaikki meidän yhteiset hetket on ollu omalla tavallaan opettavaisia. Toivomme, että meidän partiokokemukset ei oo ohi vielä pitkään aikaan. Mitä mahtavinta partioviikkoo kaikille!!!❣️✨?”

 

Partioviikko huipentuu viikonloppuna

Vuoden 2018 Partioviikko huipentuu viikonloppuna, jolloin järjestetään useita tapahtumia pääkaupunkiseudulla. Haluatko mukaan? Partion voi aloittaa minkä ikäisenä vain. Lue lisää: partio.fi/liity.

27.4. Partiojohtajien juhlaillallinen

Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa PJ-valtakirjalliset juhlistamaan niin Partioviikkoa kuin partiojohtajuutta hienojen puitteiden äärelle Helsingin keskustaan Kilta-saliin perjantai-iltana 27.4. Illan aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen sekä pientä ohjelmaa. Pukukoodina on tumma puku, huivi ja ansiomerkit.

28.4. Törmä-partiotaitokilpailu

Piirin päiväsarjojen mestaruuksista kisataan perinteisesti Törmässä Partioviikon lauantaina! Tänä vuonna järjestämisvuorossa ovat Länsi-Vantaan lippukunnat. Kisakeskuksena toimii Vantaankosken koulu, ja ilmoittautuminen kisapaikalla alkaa lauantaiaamuna 28.4. kello 8:30. Mukaan on ilmoittautunut noin 500 kisaajaa. Lisätiedot kilpailusta löytyvät täältä.

29.4. SuperSupe-sudenpentutapahtuma

Kevään paras sudenpentutapahtuma järjestetään Partioviikon sunnuntaina. Helsingin Taka-Töölössä selvitetään SuperSupen kadonneen viitan arvoitusta Laakson ratsastuskentän ympäristössä klo 9.30–16.00. Mukaan on lähdössä huimat 700 lasta.

29.4. Partioviikon partiomessu

Sunnuntaina 29.4. klo 10 järjestetään myös partiomessu Tuomiokirkossa.