Partioviikkoa vietetään 22.–28.4.2019!

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 22.28.4.2019. Pääkaupunkiseudulla viikon aikana järjestetään useita tapahtumia, joita pääsee seuraamaan myös livenä Snäpissä @partiolaiffii ja Instagramissa @partiokuuluukaikille. Partioaiheisen Facebook-profiilikuvan kehyksen saa ladattua täältä.

Viikon aikana partiolaiset jakavat jopa 12 000 kuppia kahvia eri puolella maata! Pääkaupunkiseudulla partiokahvin voi napata Sinivuoren Soihduilta mukaan tiistaina 23.4. kello 16.30–18.30 välisenä aikana Ala-Malmin torilta.

Muualla Suomessa partiolaisten kahveille voi osallistua esimerkiksi Kuopion torilla, Tampereen Santalahden satamassa, Porin kävelykadulla, Turun yliopistolla, Lappeenrannan linnoituksella, Oulunsalon kevätmarkkinoilla ja monilla muilla paikkakunnilla.

Alla kooste kaikista Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämistä tapahtumista. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.päpa.fi/partioviikko.

Partioviikon avaustapahtuma kutsuu tiistai-iltana 23.4. kaikki piirin aikuiset ja vapaaehtoiset sekä partiosta kiinnostuneet aikuiset virkistäytymään arki-iltana afterworkin merkeissä Helsingin keskustaan uuden St. George -hotellin Wintergardeniin Ruttopuiston kupeeseen (os. Yrjönkatu 13 C). Tapahtuma on täynnä.

Torstaina Partioasemalla Töölössä vietetään kevätjuhlia, joihin on kutsuttu sidosryhmien edustajat ja luottamushenkilöinä toimivat. Samaan aikaan Helsingin kaduilla kistaan 7. nopeimmassa partiotaitokilpailussa.

Perjantaina Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa PJ-valtakirjalliset Kilta-saliin Helsingin keskustaan juhlistamaan niin partioviikkoa kuin partiojohtajuutta hienojen puitteiden äärelle.

Lauantaina Etelä-Helsingin lippukunnat järjestävät Pääkaupunkiseudun Partiolaisten päiväsarjojen piirimestaruuskisat keskellä Helsinkiä.

Ruttopuiston arvoitus on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kirkkopyhä sunnuntaina. Puolikkaan päivän ajan ratkomme Ruttopuiston arvoitusta vihjeiden avulla.

Aikuiset vapaaehtoiset mahdollistavat partion kymmenille tuhansille lapsille

Partio tunnetaan hauskana ja hyödyllisenä harrastuksena lapsille, mutta moni ei tiedä, että partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapselle.

Aikuisia tarvitaan partiossa aina lippukuntien viikkotoiminnan järjestämisestä ja retkien muonittamisesta tapahtumien järjestämiseen sekä partiopiirien ja keskusjärjestön toimintaan. Aikuisen oma partioharrastus tarjoaa vastapainoa työelämälle ja antaa mahdollisuuden oppia ja kokea uutta.

Lisätietoa partiotoiminnasta aikuisille.

Törmän avoin rastitehtävä yleisölle Narinkkatorilla

Pääkaupunkiseudulla viikko huipentuu lauantaina 27.4., kun Etelä-Helsingin lippukunnat järjestävät partiotaitojen päiväsarjojen piirimestaruuskilpailut keskellä Helsinkiä. Mukaan on ilmoittautunut sata joukkuetta ja tiedossa on myös yleisölle avoin rasti Narinkkatorilla. Samaan aikaan torilla esiintyy Robin Packalen, joten tunnelmaa on varmasti luvassa. Rastilla yleisö pääsee myös itse kokeilemaan, miten pärjäisi nykyajan partiotaitokisoissa!

Perinteisesti partiotaitokilpailuissa on testattu vartioiden ryhmätyöskentely-, suunnistus-, ja ongelmanratkaisutaitoja. Nyt rastitehtävä tuodaan 2020-luvulle yhteistyössä startup-yritys VOI Scootersin kanssa. Rastilla koetellaan osallistujien kykyä tasapainotella erilaisia moderneja kulkuvälineitä käyttäen turvallisuus huomioiden. Rasti on avoinna myös yleisölle. Saatko sinä täydet pisteet?

Kutsu ja tietoa median edustajille

Median edustajat ovat tervetulleita vierailemaan partiotaitokilpailu Ranta-Törmän yleisörastilla Narinkkatorilla lauantaina 27.4. kello 13–15 välisenä aikana. Paikan päällä on mahdollisuus haastatella partiolaisia ja halutessaan kokeilla rastitehtävän suorittamista. Juttuja varten valokuvia löytyy Partion kuvapankista. Partioviikolla pääkaupunkiseudulla tapahtuu myös paljon muuta. Kaikki viikon tapahtumat on koottu osoitteeseen www.päpa.fi/partioviikko.

Yhteydenotot ja lisätiedot:
– Pääkaupunkiseudun Partiolaisten viestintäkoordinaattori Susanna Mikander, 040 450 1759, susanna.mikander@partio.fi
– Ranta-Törmän viestintäjohtaja Lumi Ylirisku, 044 088 4516, lumi@ylirisku.fi

Kuvamateriaalia: Suomen Partiolaisten kuvapankki medialle: https://partio.kuvat.fi.