Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n sääntömääräinen piirin kokous järjestettiin 21.10.2019. Välivuoden kokous keräsi maanantai-iltana Folkhälsan-talon Ossian-saliin reilut 50 partiojohtajaa. Kokouksen yhteydessä julkaistiin piirin vuoden 2020 kalenteri, joka löytyy sähköisesti täältä.

Piirin kuulumisia vuodelta 2019

Kokouksen alussa kuultiin kuulumisia kuluvalta vuodelta. Samoajaleiri IHQUn leirinjohtaja Niko Tamminen kertoi onnistuneesta leiristä, joka keräsi 400 osallistujaa Kavalahteen kesäkuussa. Leirin loppuraportti on nyt valmis ja luettavissa Jemmassa.

Piirin varajohtaja Tiia Merenheimo kertoi lippukuntavierailuista, jotka ovat parhaillaan käynnissä: ”Me halutaan tavata henkilökohtaisesti kaikki piirin 112 lippukuntaa vuoden aikana siten, että paikalla on joku piirihallituksesta, piirineuvostosta ja toimistolta. Vierailujen tavoitteena on kuulla, mitä lippukunnille kuuluu ja tuoda piiriä lähemmäksi lippukunnille.”

Tähän mennessä vierailuja on tehty noin 40 Ellin, Itä-Helsingin, Tammen ja Pohjois-Helsingin alueilla. Vierailut ovat käynnissä tällä hetkellä Keski-Helsingin, Vespan, Etelä-Helsingin ja Länsi-Helsingin alueilla. Vuoden loppuun mennessä 2/3 kaikista piirin lippukunnista on tavattu. ”Palaute on ollut erittäin positiivistä puolin ja toisin”, Tiia iloitsee.

Jatkossa vierailujen pohjalta panostetaan lippukuntien yksilöllisempään tukemiseen esimerkiksi tilauskoulutusten ja kasvusparrausten avulla. Vastaavasti piirin palveluista tunnistetaan ne, joita on tarvetta kehittää paremmiksi tai joista on tarpeellista viestiä enemmän.

Sääntömuutosesitys

Sääntömuutosesitys piirineuvoston varajäsenten sijaiskäytännöistä sekä piirineuvoston jäsenten ja varajasenten ehdolle asettumisen aikataulusta hyväksyttiin yksimielisesti. Puheenvuoroissa toivottiin, että piiri markkinoisi lippukunnille mahdollisuutta asettua piirineuvostoon ehdolle jatkossa tehokkaammin.

Kasvukilpailun voittajat

Piirin kokouksessa palkittiin määrällisesti eniten välillä 31.7.201831.7.2019  kasvaneet lippukunnat kolmessa eri sarjassa:

Alle 100 jäsentä (pienet lippukunnat):
1. Huuhkajaportin Vartijat (25 jäsentä)
2. Huipunvaltaajat ry (18)
3. Malmin Tuulenkävijät (15)

100199 jäsentä (keskikokoiset lippukunnat):
1. Vuoren Valppaat (35)
2. Kirisiskot (18)
3. Kulman Kiertäjät ry (17)

Yli 200 jäsentä (isot lippukunnat):
1. Mastonvartijat ry. (48)
2. Vaaran Vaeltajat (23)
3. Oulunkylän Käskynhaltijat (11)

Palkintona kussakin sarjassa ensimmäiseksi sijoittuneelle kunniakirja ja vuoro piirin kämpille.

Kaikki piirin kokouksen materiaalit löytyvät osoitteesta: bit.ly/piirinkokous2019.

Piirin vuoden 2020 toimintakalenteri

Kokouksessa julkaistiin piirin vuoden 2020 toimintakelenteri, josta löytyvät kaikki ensi vuoden tapahtumat ja kurssit päivämäärineen. Kalenteri on samalla tuhti tietopaketti muun muassa johtajakoulutuksista, päivitetyistä ilmoportaista ja kilpailuista. Klikkaa lukemaan tästä!

Teksti ja kuvat: Susanna Mikander