Piirin Talvisemman ohjelma 26.1.2019

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Talvisemmassa lauantaina 26.1.2019 on tarjolla tiukkaa asiaa muun muassa someturvallisuudesta, tietosuojasta, pestaamisesta, parijohtajuudesta sekä siitä, miten partiolaisina voimme madaltaa kynnyksiä tapahtumissamme tai kursseilla. Semmassa pääsee myös pureksimaan sitä, miten partion peruskirjan tulisi uudistua.

Talvisemma on vuosittain järjestettävä tapahtuma piirin luottamuspesteissä toimiville sekä piirin toiminnasta kiinnostuneille aikuisille. Tänä vuonna Talvisemma järjestetään hienoissa puitteissa Arabian Arcadassa kuuden kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Luonto kiittää luonnon ystävää, eli paikalle pääsee helposti fillarilla, hiihtäen, ratikoilla 6 ja 8 sekä useilla bussilinjoilla eri suunnista. Autolla saapuville on Arcadan henkilökunnan parkkialue avattu käyttöömme lauantain ajaksi. Sisäänajo parkkipaikalle Hämeentie 107 kautta.

Päivän ohjelma

9.00 Aamukahvia ja pientä purtavaa

9.30 Yhteinen ohjelma auditoriossa

Tervetuloa ja piirihallituksen tervehdys
Digikansalaisen oikeudet, tietosuojalakimies Mikko Pakarinen, OP
Someturva, sosiaalipsykologi Minttu Salminen

12.00 Lounas ja valokuvanurkkaus

Lounaan aikana aulassa on valokuvausnurkkaus auki henkilökuvan ottamiseksi esimerkiksi CV:tä tai parempaa profiilikuvaa varten. Kuvaajana toimii Emma Lahtinen. Voit halutessasi miettiä myös asuvalintaasi tätä ajatellen.

13.00 Valinnaiset työpajat / 1. aalto

Miten hyödynnät partiossa hankittua osaamista työelämässä (Annukka Sorjonen)
Pajassa pohditaan, miten partiossa hankittua johtamisosaamista voi tehdä näkyväksi työnhaussa ja työelämässä.

Eväitä parijohtamiseen (Linda Vainio)
Työpajassa sukelletaan parijohtamisen peruskysymysten äärelle ja keskustellaan siitä, millä eväillä parijohtaminen voisi toimia sujuvasti ja minkälaisia hyötyjä parijohtamisella on omassa partioharrastuksessa ja pestissä. Lisäksi parijohtamista tarkastellaan suhteessa partion johtamismalliin.Työpajan tavoitteena on edistää parempaa parijohtamista ja herätellä pohtimaan parijohtamisen merkitystä partiossa.

Draamakurssi (Ella Jokela)
Prosessidraama kiittämisen ja palautteen antamisen tueksi.

Onko pestityökaluista oikeasti mitään hyötyä? (Kira Järves ja Päivi ”Antsa” Anttonen)
Konkreettista kamaa siihen miten hyödynnät pestikeskustelun ja kehittyminen pestissä -työkalua sekä vinkkejä siihen miten näillä tuetaan yksilöä ja suunnitellaan porukan toimintaa.

Tietosuoja luottiksen näkökulmasta: tapahtumien tekeminen ja pestaajan vastuu (Tarja Vartiainen ja Hanna Hietikko)
Kaikki olennaiset asiat mitä sinun tulee tietää, jotta selviät kuivin jaloin ja tyylikkäästi luottiksena tai tapahtuman tekijänä tietosuojaviidakossa niin pestaajana kuin Kuksan valtatiellä.

Partion peruskirjan päivittäminen / HUOM! Työpaja on pidempi kuin muut ja jatkuu seuraavassakin aallossa (Viivi Ali-Löytty, Ulla Värre ja Susanne Nylund)
Millainen partiolupaus meillä pitäisi olla? Miten suhde omaan maahan pitäisi kirjoittaa peruskirjassa? Pitäisikö globaali oikeudenmukaisuus ja ympäristöarvot näkyä vahvemmin peruskirjassa? Tule antamaan omat näkemyksesi partion arvopohjasta ja sen auki kirjoittamisesta partion peruskirjassa. Olemme käyneet vuosien 2017-2018 aikana partion arvokeskustelua, jonka pohjalta on syntynyt tarve uudelleensanoittaa partion arvopohjaa. Syksyn 2018 Suomen Partiolaisten jäsenkokous päätti, että vuosina 2019-2020 partion peruskirja päivitetään ja nyt on aika vaikuttaa peruskirjan sisältöön. Työpajassa pääset kuulemaan peruskirjan päivitysprosessista sekä pohtimaan, miten jäsenkokouksen tavoitteet peruskirjan uudistamiselle parhaiten toteutettaisiin uudessa peruskirjassa

14.15 Valinnaiset työpajat / 2. aalto

Partion peruskirjan päivittäminen / Työpaja jatkuu (Viivi Ali-Löytty, Ulla Värre ja Susanne Nylund)

Kehitä johtajuuttasi parijohtamisen avulla (Linda Vainio)
Työpaja tarkastelee parijohtamista pintaa syvemmältä ja nostaa esille parijohtamisen keinot omien johtamistaitojen ja johtajuuden kehittämisessä. Työpajassa saat ajatuksia siihen, miten parijohtamisesta voi saada mahdollisimman suuren hyödyn osaamisen kehittämiseen. Työpajaan voi tulla myös partiolainen, joka on kiinnostunut osaamisen johtamisesta parijohtajuutta hyödyntäen tai joka on muuten kiinnostunut erilaisista partiojohtamisen tavoista.

Draamakurssi (Ella Jokela)
Prosessidraama kiittämisen ja palautteen antamisen tueksi.

Ansiomerkit
Ansiomerkkien hakeminen – miten, kenelle, miksi?

Luotsaa luottamusta, viilaa fiilistä (Nina Pitkänen)
Miten luot lippukuntaan ilmapiirin, jossa ruokit rohkeutta kertoa omia näkemyksiä, jossa kiittäminen ja palautteenanto on helppoa ja jossa kaikki voivat avoimesti jutella siitä, mikä itseä motivoi. Tule keskustelemaan ja hakemaan keinoja lippukunnan ilmapiirin ja johtamisen parantamiseen.

15.30 Makeat päiväkahvit

16.00 Helppo tulla -merkin lanseeraus

Onko sun tapahtumaan helppo tulla? Vinkit osallistumiskynnyksen madaltamiseen ja Helppo tulla -tunnuksen käyttöönottoon. Päivän päätteeksi tunnus jokaiselle matkaan mukaan.

17.00 Päivällinen ja palaute

18.00 Kotimatkalle

Vinkkejä semmaan:

• Ilmoittautuminen työpajoihin tapahtuu paikan päällä saapuessa ja aamupäivän aikana.
    • Mieti valmiiksi työpajat, jotka sinua kiinnostavat ja tukevat sinun pestiäsi.
  • Lounaan aikana on valokuvausnurkkaus auki henkilökuvan ottamiseksi esim. CV:tä varten tai paremmaksi profiilikuvaksi. Voit halutessasi miettiä myös asuvalintaasi tätä ajatellen.
  • Semmassa on kiva keskittyä olennaiseen. Ota omat muistiinpanovälineet matkaan mukaan.
  • Hyödynnä ruokatauot kaverien tapaamiseen ja pieniin kokouksiin.

Pian nähdään!

Mikäli sinulla ilmenee kysyttävää voit olla yhteydessä tapahtuman johtajaan Marko Leimuun tai toimistolle kts. yhteystiedot alla.

Päivi ”Antsa” Anttonen
Vapaaehtoistyön koordinaattori