Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtajaksi kaudelle 20192020 on valittu Pinja Lehtinen, 25, Vartiovuoren Tytöistä ja varapuheenjohtajaksi Tiia Merenheimo, 26, Haukkavuoren Haltijoista. Piirineuvoston puheenjohtajana aloittaa Antti ”Mallu” Malin Toimen Pojista. Onnea!

Pinja toimii tällä hetkellä PäPan piirihallituksessa vastuualueenaan ikäkausiohjelma: ”Yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa olen kuluneena kahtena vuotena päässyt muun muassa järjestämään useita eri ikäkausitapahtumia ja koordinoimaan ohjelmapainotuksia piirissä.

Hallituskausi on antanut minulle paljon uusia näkökulmia ja kokemuksia. Haluan myös osaltani olla vastaisuudessa tarjoamassa mahdollisuuksia nuorille tehdä vaikuttavaa vapaaehtoistyötä ja yhteistä partiota Pääkaupunkiseudulla. Aiemmin olen partiossa johtanut lippukuntaa ja istunut kotilippukuntani hallituksessa sihteerinä ja ohjelmajohtajana. Uskon, että keräämäni opit lippukunnan johtajana ovat arvokkaita myös tulevissa partiopesteissäni”

Pinja työskentelee luokanopettajana ja aiempaa kokemusta häneltä löytyy kaupan alalta. Vuosi sitten kesällä Pinja osallistui Kolmiapila-Gilwell-koulutukseen, joka oli loistava tilaisuus päästä pohtimaan omaa johtajuutta partiokontekstissa: ”Ko-Gi:lla pääsin myös keskustelemaan useiden partiojohtajien kanssa ja mieleen on erityisesti jääneet keskustelut partiosta kasvatusjärjestönä. Kuluneena keväänä osallistuin Value Based Leadership-kurssille. VBL avarsi ajatteluani omasta johtajuudesta, johtajana kehittymisestä ja siitä kuinka erilaiset ryhmät toimivat tehokkaimmillaan.”

Vapaa-ajalla Pinja tykkää kierrellä taidenäyttelyissä, sisustaa kotia ja viettää aikaa perheen, ystävien ja eläinystävien kanssa. ”Pidän myös ulkona liikkumisesta ja retkeilystä. Vastapainoksi olen myös heikkona pohjoismaiseen designiin”, Pinja kertoo.

Piirin varajohtajaksi valittu Tiia Merenheimo toimii kuluvalla kaudella lippukuntien kasvun tuesta vastaavana piirihallituksen jäsenenä:

”Olen siis yhdessä perustuesta vastaavan hallituksen jäsenen sekä meidän puhiksen ja huippujen luottisten kanssa pyörittänyt lippukuntatuen toiminnanalaa, joka tarjoaa lippukunnille ja etenkin niiden johtokolmikoille valmennusta, työkaluja, koulutusta ja tapahtumia parempaan johtamiseen, toiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

Olen hallituskauden aikana innostunut mahdollisuudesta kehittää lippukunnille tarjottavaa tukea ja kuulla ja kohdata erilaisia lippukuntia ja näiden tarpeita, ja siitä, miten upeaa osaamista ja innostunutta tekemisen meininkiä eri toiminnanaloilta löytyy. Tätä haluan kokea ja olla tukemassa omalla toiminnallani ensi kaudellakin. Aiemmin olen toiminut kotilippukunnassani 10 vuotta hallituksessa, kolme vuotta lippukunnanjohtajana ja kaksi vuotta ohjelmajohtajana, sekä useita vuosia alueeni Espoonlahden lippukuntien lippukuntaryhmittymän johtokunnassa.”

Muussa elämässä Tiia tekee töitä kestävän kehityksen asiantuntijayrityksessä kiertotalouden ja kestävän kehityksen edistämisen parissa erilaisissa projekteissa: ”Työ on opettanut paljon sidosryhmäyhteistyöstä ja verkostojen ja viestinnän roolista tärkeiden asioiden edistämisessä, joka on partiossakin merkittävää – ja partion puolella opitut projektinhallinta- ja organisointitaidot taas päässeet kovaan käyttöön myös työelämässä.”

Tiia on aina ollut kiinnostunut kehittymään johtajana, ja viimeisen vuoden aikana hän on kehittänyt osaamistaan Kolmiapila-Gilwell-kurssilla ja aloittanut keväällä myös Value Based Leadership -kurssin. ”Koen, että nämä johtamiskoulutukset ovat antaneet paljon uusia ajatuksia ja näkökulmia vapaaehtoisten johtamiseen ja järjestöjen kehittämiseen. Olen kiitollinen nykyisen piiripestin kautta tarjoutuneesta mahdollisuudesta kehittää itseäni molemmilla kursseilla, ja olisi hienoa päästä myös antamaan takaisin hyödyntämällä niillä opittua entistäkin paremman piirin ja partion rakentamiseen.”

Tiian vapaa-ajan harrastuksia ovat kielten opiskelu ja liikunta, kuten uinti ja lenkkeily. ”Tykkään myös aina kokeilla jotain uutta, kuten testata uusia liikuntalajeja, opetella jotain uutta tai käydä uusissa paikoissa. Retket ja luonnossa oleminen ovat minulle rakkaita tapoja pysähtyä ja rentoutua”, Tiia kertoo.