Pääkaupunkiseudun Partiolaisten nuoret Roope Rytkönen (Saharan Sissit ry) ja Pauliina Petrell (Vuorenhaltiat ry) kävivät luovuttamassa partiolaisten adventtikalenterin Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelle. Samalla he kertoivat partion poikkeusolon kuulumisia.

Jan Vapaavuori oli erityisen kiinnostunut siitä, ovatko partiolaiset pysyneet mukana toiminnassa siitä huolimatta, että keväällä toimintaa järjestettiin vain etänä. Nuoret pystyivät kertomaan, että korona ei ole vaikuttanut jäsenmäärään, ja uusia partiolaisia on aloittanut syksylläkin normaaliin tapaan.

Nuoret veivät Vapaavuorelle toiveen siitä, etteivät poikkeusolot vaikuttaisi partion rahoituksiin. Vapaavuori totesi, että harrastustoiminta on iso kysymys ja piti tärkeänä sitä, että näinäkin aikoina toimintaa pystytään järjestämään. Partiolaiset ovat seuranneet tarkasti koronatilannetta ja ohjeistaneet lippukuntia kulloinkin voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaisesti. Syksyllä toimintaa on pystytty järjestämään suhteellisen normaalisti, tosin suurin osa toiminnasta on järjestetty ulkona turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.

Itsekin partiossa lapsena ja nuorena mukana ollut Vapaavuori totesi, että partio on erittäin hyvä ja tervehenkinen harrastus, jossa nuoret pääsevät oppimaan paljon asioita. Hän kannusti partiolaisia jaksamaan poikkeusoloissa: ”Vielä koittaa se aika, kun saamme riisua nämä maskit pois.”

 

Kuvat: Alex Inkiläinen ja Petteri Ojala

Teksti: Hanna Suomi