Pääkaupunkiseudun Partiolaisten nuoret partiolaiset Tilda Leikola (Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt) ja Salla Ahonen (Kuksat) kävivät luovuttamassa partiolaisten adventtikalenterin Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelle.

Partiolaisten adventtikalenteri on ollut tärkeä osa suomalaisten joulun odotusta jo 72 vuoden ajan. Partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947. Pormestari Vapaavuori on toiminut itse lapsena partiossa Koillis-Helsinkiläisessä partiolippukunta Koudissa.

On tärkeää, että on partion kaltaisia harrastuksia lapsille ja nuorille. Hienoa on myös se periaate partiossa, että nuoret tekevät nuorille”, toteaa pormestari Vapaavuori.

Partiolaiset nostivat tapaamisessa esiin harrastustoiminnan tärkeyden kasvavassa kaupungissa. Jokaisella asuinalueella tulisi olla harrastustiloja lapsille ja nuorille. On tärkeää myös, että nuoria kuullaan päätöksenteossa kaikissa asioissa, ei vain silloin kun suunnitellaan nuorisotiloja.

Me nuoret olemme tulevaisuuden helsinkiläiset aikuiset, ja me partiolaiset haluamme, että kaikkien nuorten ääntä kuullaan”, kiteyttää Tilda Leikola.

Teksti ja kuva: Riikka Nenonen