Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 24.3., että aiemmin tehdyt lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset ovat voimassa 30.4. saakka. Harrastustoimintaa voi siis toistaiseksi järjestää fyysisesti yhteen kokoontuen vain vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneille.

Piirihallitus ja piirin toimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti. Päivitämme partiotoimintaa koskevia ohjeita aina tarvittaessa viranomaistahojen ohjeistusten mukaisiksi.

Tässä partiotoimintaa koskevat ohjeet pähkinänkuoressa, lue tarkemmat ohjeistukset osoitteesta www.päpa.fi/turvallinen-partiotoiminta

• Alle 12-vuotiaiden (eli sudenpentujen ja seikkailijoiden) viikkotoiminta voi jatkua ulkokokouksina, kunhan hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan. Etäkokoukset ovat erinomainen vaihtoehto ulkokokouksille myös alle 12-vuotiaiden toiminnassa!
  • Kaikki yli 12-vuotiaiden toiminta järjestetään etämuotoisena. Tämä koskee sekä lippukunnan toimintaa (johtajistojen kokoukset, johtajahuollot, vaeltaja- ja aikuisryhmien kokoontumiset) että piirin toimintaa (piirin järjestämät tapahtumat ja koulutukset sekä piirin ryhmien ja toimikuntien kokoukset). Tämä koskee myös perhepartioryhmiä, koska näissä ryhmissä yli 18-vuotiaiden määrä on huomattavan suuri.
  • Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä (eli viikkotoiminnassa johtajina toimivia) kannustetaan THL:n suositusten mukaisesti käyttämään kasvomaskia aina partiotoimintaan osallistuttaessa, myös ulkokokouksissa.
  • Partiota harrastetaan nyt vain omissa ryhmissä. Epidemian ollessa leviämisvaiheessa ikäkausien tai koko lippukunnan yhteisiä kokoontumisia (retket, juhlat, kisat jne.) ei tule järjestää.
  • Retkien osalta kannustamme järjestämään vain ryhmien omia päiväretkiä lähialueille.

Tarkemmin eri alueiden koronatilanteeseen ja ohjeistuksiin voit tutustua THL:n sivuilla.

Ajankohtaiset partion valtakunnalliset ohjeistukset koronatilanteeseen liittyen löydät osoitteesta partio.fi/korona.

Vinkkejä viikkotoimintaan

Alle on kerätty muutamia linkkejä viikkotoiminnan toteuttamista helpottamaan. Esimerkiksi Lounais-Suomen Partiopiiri tarjoaa myös muiden piirien partiolaisille huhti-toukokuun ajan valmiit viikkokokousmateriaalit eri ikäkausille ja Hämeen Partiopiiri on julkaissut uuden #ulkolona-merkin, johon sisältyy monipuolisia aktiviteetteja ulkona ja etänä tehtäväksi.

Jos turvallisen partiotoiminnan toteuttaminen omassa lippukunnassasi mietityttää, ole yhteydessä piirin toimistoon – löydetään yhdessä toimivat ratkaisut!