Ihanaa, koko viikko lomaa, mutta mitä sitä tekis? Miten olisi retki? Metsässä koulu- ja työhuolet unohtuvat ja reissun voi päättää vaikkapa makkaran tai vaahtokarkkien paistamiseen nuotiopaikalla. Lisäksi metsät ovat pullollaan suppilovahveroita ja muita sieniä.

Mellunkylän lapset järjestää syyslomaviikolla useita retkiä: maanantaina 16.10. suunnataan Mustavuoren metsään, tiistaina 17.10. Sipoonkorven kansallispuistoon ja keskiviikkona 18.10. Nuuksion kansallispuistoon. Kaikki retket ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Mukaan tarvitset retkeilyyn sopivan vaatetuksen ja omat eväät, Mustavuoren-retkelle myös Helsingin sisäisen matkakortin (jos sinulla on). Lisätietoja retkien ohjelmasta ja ilmoittautumislinkit löytyvät täältä.

Haukkalammen opastupa avoinna vielä kahtena viikonloppuna

Nuuksio tarjoaa hienot retkeilymahdollisuudet lähellä kotia, ja esimerkiksi Luontokeskus Haltiassa on monipuolista ohjelmaa koulujen syyslomalla. Aloita retki Haukkalammen opastuvalta tai nauti kahvit lenkin päätteeksi. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten oppaat päivystävät Haukkiksella vielä kahtena viikonloppuna, 14.–15.10. sekä 21.–22.10., jolloin kausi päättyy. Lisätiedot täällä. Kiitos kaikille opastuvan vieraille mukavasta kaudesta!

Kuva Susanna Oksanen