Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten, Helsingin NNKY:n, Helsingin 4H:n ja Helsingin Vihreiden Nuorten yhteinen SATAKOLKYT-hanke on päättynyt. Hanke toimi vuosina 2019-2022.

319 kilometriä siivottua rantaviivaa

SATAKOLKYT-hanke innosti kolmen ja puolen vuoden ajan ihmisiä liikkumaan merenrannoilla ja siivoamaan roskista koko Helsingin rantaviivan. Hankkeen aikana siivottiinkin huimat 319 kilometriä rantaviivaa, mikä on reilusti yli kaksinkertaisesti Helsingin 130 kilometrin pituisen rantaviivan verran. Siivoustempauksia järjestettiin erilaisten nuorten ryhmien, partiolippukuntien, kaveriporukoiden ja työporukoiden voimin. Kaiken kaikkiaan talkoisiin osallistui yhteensä 10 000 ihmistä. Talkoiden seurauksena rannoilta kerättiin useita tuhansia muovipussillisia roskaa.

Hanke päättyy, mutta työ jatkuu

SATAKOLKYT-hanke tuli päätökseen syksyllä 2022. Hankkeen päättymisen jälkeen toiminta jää elämään kaupungin nuorisopalveluihin. Se onkin tarpeen, sillä roskat eivät rannoilta lopu, vaan tekoja Itämeren hyvinvoinnin eteen tarvitaan jatkossakin. Lisätietoja SATAKOLKYT-hankkeesta ja rantojen siivouksesta löydät osoitteesta www.satakolkyt.fi.

Kiitos kaikille siivoustalkoisiin osallistuneille!

KUVAT: Iina Kaikko, SATAKOLKYT-hanke