Sidosryhmätyötä ja päättäjäviestintää – Hanna Suomi aloitti työt Partioasemalla

Hanna Suomi aloitti syyskuun lopussa työt Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolla. Hänen tehtäviinsä kuuluvat erityisesti sidosryhmätyö sekä päättäjäviestintä vuoden 2021 loppuun asti:

”Käytännössä tulen puhumaan nuorten harrastamisesta sekä partion merkityksestä suurelle yleisölle. Ensi kevään kuntavaalit ovat yksi konkreettinen esimerkki työtehtävistäni. Lisäksi kehitän harrastustiloihin liittyvää vaikuttamistyötä. On mahtavaa päästä puhumaan siitä, kuinka hienoa työtä partiossa tehdään ja mikä merkitys sillä on tuhansille lapsille ja nuorille”, Hanna kertoo.

Hanna on aina työskennellyt nuorten asioiden parissa. Viimeisimmissä tehtävissä hän on keskittynyt viestintätyöhön erilaisissa nuorten hyvinvointiin liittyvissä hankkeissa.

Hanna työskenteli myös viiden vuoden ajan Uudenmaan Partiopiirissä Scoutti-projektissa kehittäen partion moninaisuutta. Koronakevään ja -kesän hän teki töitä varhaiskasvatusviennin parissa, tuotti markkinointimateriaalia ja teki viestinnän konsultointihommia oman yrityksensä kautta.

Partioharrastuksen Hanna aloitti vasta aikuisena:

”Viiden vuoden työskentely Uudenmaan Partiopiirissä antoi varsin kattavan perehdytyksen partioon, ja kun lopetin työskentelyn siellä, halusin jatkaa partiota harrastuksen muodossa. Aloitin partioharrastuksen perustamalla uuden lippukunnan, Järvenpään Scoutit. Sen myötä olen päässyt tutustumaan lippukunnan erilaisiin tehtäviin aina ryhmänvetämisestä lippukunnan johtamiseen.

Ihan Scouttien alusta asti olen vastannut lippukunnan viestinnästä, ja siitä saatujen kokemusten myötä olen myös lähtenyt alalle töihin. Toimin äitiysloman aikaan myös Suomen Partiolaisten viestintä- ja markkinointivaliokunnan puheenjohtajana. Partiokenttä on siis monilta osin tuttu ja rakas.”

Lasten ja nuorten asiat ja niihin vaikuttaminen ovat Hannalle erityisen tärkeitä. Hän on toiminut yliopiston erilaisissa luottamustehtävissä, kunnanvaltuutettuna ja esimerkiksi nuorisolautakunnan varapuheenjohtajana. Myös partiossa Hannalle on ollut tärkeää tehdä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, saada näkyvyyttä partiolle ja olla paikkakunnalla tärkeä nuorisoalan toimija.

Hannan tavoittaa parhaiten sähköpostitse hanna.suomi(a)partio.fi tai puhelimitse 044 27 00 575.

Kuva: Susanna Mikander