Sudenpennut kisasivat Perinne-Pinkissä

Syksy tuo tullessaan partiotaitokilpailut. Espoolaiset ja kauniaislaiset sudenpennut kilpailivat 1.10. Perinne-Pinkissä, tulevana viikonloppuna on vantaalaisten sudarien ja ensimmäisen vuoden seikkailijoiden vuoro mitellä SuSen Loikassa.

Pinkki on vuodesta toiseen hyvin suosittu, ja tänäkin vuonna mukana oli 75 kisavartiota eli noin 660 lasta ja aikuista saattajaa. Kilpailun teemana olivat tänä vuonna perinteiset suomalaiset juhlat. Kätevyysrastin innoittajana toimi karjan uloslaskupäivä, ja kierrätysrastilla kierrätettiin syntymäpäiväjuhlien tuottamia jätteitä. Ensiapurastilla hypättiin pääsiäisen tunnelmaan, kun vuorenhuipulla noita oli nyrjäyttänyt nilkkansa pudottuaan luudaltaan. Seurakunnan pitämä rasti perustui partion Muistelemispäivään, ja kuva-arvoitusrastilla tutustuttiin Halloween-aiheisiin kuviin. Tunnistusrastilla nuuskuteltiin jouluisia tuoksuja, ja jokamiehenoikeudet-rasti kytkeytyi Suomen luonnon liputuspäivään. Ruokarastin teemana oli vappu, ennakkotehtävässä itsenäisyyspäivä.

”Perinne-Pinkki sujui hyvin mallikkaasti”, Iiro Lehtiniemi, kilpailunjohtaja Haukkavuoren Haltioista kertoo. Palautteen perusteella kilpailijoilla oli kivaa, ja rastit olivat pääosin sopivia ja mielekkäitä. Kisassa sattui pieniä yllätyksiäkin, kun osallistujamäärä jäi hiukan ilmoitetusta ja ruokaa jäi yli. Käyttämättömät raaka-aineet lahjoitettiin Espoonlahden seurakunnalle, joka jakoi niitä eteenpäin ruoka-apuna. ”Olen erityisen iloinen saatuani luotsata varsin nuorta joukkoa, jolla on vasta vähän kisan järjestämiskokemusta. Olemme varmasti kaikki oppineet projektin aikana uutta ja saaneet haastaa itseämme sopivissa rajoissa”, Iiro pohtii.

Kuvat Iida Ahonen ja Saara Leppäharju, lisää kuvia Espoon Partiotuen kuvapankissa.

Ensiapurastilla sudenpennut pääsivät pääsiäistunnelmaan hoitamalla noitaa, joka oli nyrjäyttänyt nilkkansa pudottuaan luudaltaan vuorenhuipulla.

Maitokorikävely on Pinkin klassikko ja yleinen suosikki. Kisavartion tarkoituksena oli edetä annettu matka maitokoreja käyttäen ilman, että vartion jäsenet osuvat maahan. Erot kisavartioiden jäsenmäärissä oli huomioitu käytettävien maitokorien määrässä.

Kilpailun ennakkotehtävässä kisavartiot olivat tehneet kisaa varten kyltin, joka toi esiin Suomi 100 -teemaa. Tässä saattajilla erään vartion taidonnäyte.

Itku pitkästä ilosta -rastilla kisavartiot lajittelivat syntymäpäiväjuhlilta jääneet roskat oikeisiin kierrätysastioihin.