Suunnistusta talvisessa kaupungissa – STREET-O innostaa liikkumaan pääkaupunkiseudun kaduille

Kaupungin pimenevässä illassa pelaajat liikkuvat taskulamput otsallaan etsien kuumeisesti rasteja. Aika suorittamiseen on vain yksi tunti. Tussi, heijastin, lamppu ja Emit-leimasin kuuluvat jokaisen osallistujan perusvarustukseen. Pimeällä kujalla kymmenkunta valokeilaa yrittää tavoitella yksityiskohtaa vastaukseksi kartan takana olevaan kysymykseen. Odottava tunnelma valtaa kaupungin kadut. Kyseessä on mukaansatempaava kaupunkisuunnistustapahtuma STREET-O.

Mikä ihmeen Street-O? Street-O:lla on partiopohjaiset juurensa Turun Metsänkävijöissä. Sieltä laji on lähtenyt leviämään ympäri Suomea. Usealla järjestäjällä sekä karttaseikkailuun osallistujalla onkin kaulassaan partiohuivi. Muuten laji ei ole sidonnainen partioon.

Kyseessä on siis pistesuunnistus kaupungissa. Street-O on paikkakunnista riippuen joskus jopa viikoittain järjestettävä suunnistushenkinen tapahtuma aivan kaikille. Sitä järjestävät Turussa partiolippukunta Turun Metsänkävijät sekä pääkaupunkiseudulla Helsingin ja Tapiolan Metsänkävijät. Tänä talvena rastit pyörivät ainakin Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Espoossa sekä Salossa.

Kartan kanssa liikkuminen on virkistävää vaihtelua perinteiselle juoksulenkille. Tapahtumat on suunnattu niin vasta suunnistusta aloitteleville kuin vanhoille konkareille. Tuloksia voi seurata Street-O:n Facebook sivuilta. Talven 2020 suunnistuspäivät on nyt julkaistu. Lähdöt tapahtuvat välilä 17.30 – 19.00 Vuoden 2019 viimeinen tapahtuma järjestetään keskiviikkona 18.12. Vanttilassa – erikoisuutena mukana on tässä tapahtumassa pyöräsarja!

Tässä vielä lyhyesti toimintaohje:

1. Saavu pelipaikalle parhaaksi katsomallasi kulkupelillä. Toivomme käytettävän julkisia menopelejä. Lähtöpaikat on valittu palvelemaan julkisia kulkuneuvoja parhaalla mahdollisella tavalla.

2. Ilmoittaudu tapahtumapaikalla, suorita maksu käteisellä, kortilla tai liikuntaseteleillä (8€, lapset ja ennakkoon ilmoitetut partioryhmät ilmaiseksi) ja tarvittaessa saat henkilökohtaisen opastuksen lajin saloihin.

3. Heijastin on pakollinen varuste. Jos ei ole omaa, järjestäjällä on rajattu määrä heijastimia/heijastinliivejä varalla. Ota mukaan myös vedenkestävä tussi vastausten kirjoittamista varten (tusseja myydään 2 €/kpl).

4. Siirry lähtöön, jossa nollaat emittisi, jonka jälkeen sinulla on tunti aikaa nautiskeluun.

5. Maaliin palattuasi käy vielä tapahtumakeskuksessa lukemassa suorituksesi aika (kirjataan karttaasi).

6. Ilta-askareittesi välissä, käy klo 21.59 mennessä vastaamassa kiertämiesi rastien kysymyksiin netissä (street-o.fi/paakaupunkiseutu/vastaukset). Vastausten syöttämisen jälkeen voit käydä vielä vilkaisemassa online-tuloksista pistemääräsi.

7. Viikon päästä toista sama….

Kuvat: Emma Lahtinen
Teksti: Emma Härmä ja Emma Lahtinen