Tällä viikolla vietetään Partioviikkoa!

Partiolaiset toivottavat nimikkoviikollaan kaikki kaupunkilaiset tutustumaan harrastukseensa. Partioviikko huipentuu 23.4.2017 Helsingin keskustassa järjestettävään partioparaatiin.

Partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tällä viikolla monin tavoin Helsingin ja muiden kaupunkien katukuvassa, kun partiolaiset viettävät vuosittaista partioviikkoa. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla partioviikko huipentuu sunnuntaina 23.4. vietettävään Kohtaamiseen, joka toteutetaan tänä vuonna partioparaatina. Helsingin keskustassa järjestettävään tapahtumaan osallistuu noin 3 000 partiolaista sadasta partiolippukunnasta.

Partioviikolla tapahtuu paljon muutakin. Lauantaina 22.4. partiolaiset mittelevät partiotaitokilpailujen voitosta Helsingin Viikissä Aikamatka-Törmä-kisassa, johon osallistuu yli 700 partiolaista 122 joukkueesta. Kisapäivää toteuttamassa on lisäksi yli 200 vapaaehtoista. Kilpailussa matkataan itsenäisyytemme juhlavuoden hengessä halki 100-vuotiaan kotimaamme. Kisatehtäviä ovat muun muassa Lastuna laineilla, Hullut suomalaiset ja Nokia 6110 – varsinaiset tehtävät selviävät vasta kisapäivänä. Osa rasteista on avoinna myös yleisölle. Kilpailun järjestelyistä vastaavat Koillis-Helsingin lippukunnat ja Klapaset-lippukunta Uudeltamaalta.

Partioviikolla partiolaiset haastavat toisensa ja kaikki muutkin tekemään päivän hyviä töitä. Se voi olla arkinen huomaavaisuus työkaverille, perheenjäsenelle tai ystävälle – vaikkapa isovanhempien ikkunoiden pesu, verenluovutus tai oven avaaminen toiselle. Hyvän voi pistää kiertoon myös sosiaalisessa mediassa haastamalla omat kaveritkin mukaan hyvien töiden tekemiseen.

Partioviikolla tapahtuu ympäri pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata

Partiota esitellään yleisölle eri tavoin pitkin viikkoa. Tervetuloa tutustumaan partioon PopUp-koloille ja muihin yleisölle avoimiin tapahtumiin!

17.–23.4. Jäke roskattomaksi viikossa (Järvenpää)
18.4. Hyvinkään partiolaisten avoimet ovet
18.4. Inkoon PopUp-kolo / PopUp-kårlokalen i Ingå
20.4. Maailman 5. nopein partiotaitokisa Helsingissä
20.4. Lasten kaupunkisuunnistus Järvenpäässä
22.4. Lohjan PopUp-kolo
22.4. Kontula Electronic, partiolaisten Tent Escape -telttapako nuorille ja aikuisille Kontula-aukiolla klo 11–17

22.4. Aikamatka-Törmä, partiotaitokilpailut Helsingissä
Yleisölle ja medialle avoimet rastit aukeavat klo 11.00 (ks. rastien sijainnit kilpailun nettisivuilta)

23.4. Kohtaaminen eli partioparaati Helsingin keskustassa
klo 12.30– Ohjelmaa Senaatintorilla
n. klo 13.15 Paraati lähtee liikkeelle kohti Kansalaistoria (paraatireitti Unioninkatu–Pohjoisesplanadi–Mannerheimintie, vastaanotto Stockmannin edustalla Pohjoisesplanadin kulmassa)
klo 14.00 Viimeiset partiolaiset saapuvat Kansalaistorille

Lisätiedot Kohtaamisesta (partioparaatista) sekä Partioviikon muut tapahtumat pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla

Kuvia partiotoiminnasta

#partioscout #partioviikko #kohtaaminen #teepäivänhyvätyö

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän katukuvassa: www.partioviikko.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla partiolaisia on 16 000, jotka toimivat 190 lippukunnassa. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa www.partio.fi/liity

 

Lisätiedot
Partiotapahtumat pääkaupunkiseudulla
viestintäkoordinaattori Susanna Kantola
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
p. 050 521 5556, etunimi.sukunimi@partio.fi
www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi

Partiotapahtumat muualla Uudellamaalla
järjestökoordinaattori Jaana Hopeakoski
Uudenmaan Partiopiiri
p. 050 446 0058, etunimi.sukunimi@partio.fi
www.uusimaa.partio.fi

Viime vuoden Törmä-kisassa tehtiin muun muassa graffiteja. Kuva Simo Naatula.