Pääkaupunkiseudun Partiolaisten talvileiri Helmelle on ilmoittautunut kaikkiaan 46 lippukuntaa. Lippukuntien omien arvioiden mukaan osallistujia leirille on tulossa yli 600 leiriläistä. Leirille osallistuu partiolaisia kaikista ikäkausista, 7-vuotiaista sudenpennuista alkaen.

”Piirin talvileiri on mainio tilaisuus lippukunnille harjannuttaa talvileireilytaitojaan. Leirin suuren koon myötä voimme varmistaa, että leireily on mielekästä myös kokemattomille talvileiriläisille”, kertoo leirinjohtaja Laura Setälä.

Kiljavan leirikeskuksen maastoissa järjestettävällä talvileirillä partiolaiset asuvat viiden päivän ajan kaminalämmitteisissä teltoissa. Leirillä harjoitellaan erilaisia erätaitoja ja toimitaan talvisessa luonnossa.

”Olemme koko leirin ajan ulkona: ruoka laitetaan soppatykeillä, ruokapöydät rakennetaan ulos ja kaikki ohjelma tapahtuu taivasalla. Öisin kukin toimii vuorollaan kipinämikkona ja varmistaa, että teltta pysyy lämpimänä”, kertoo Laura.

Partion vuoden 2017 valtakunnallinen ohjelmapainotus on ”Yhdessä metsään”. Vuoden tavoitteena on tarjota mahdollisimman monille Suomessa asuville lapsille ja nuorille metsäkokemus ja näin luoda hyvä pohja heidän tasapainoisen luonto- ja metsäsuhteensa rakentamiselle. Talvileiri Helmi onkin avoin myös ei-vielä-partiolaisille.

Kiinnostuitko? Lue lisää Helmestä leirin nettisivuilta: http://päpa.fi/helmi2017 ja ilmoittaudu mukaan 31.12. mennessä!

Lisätietoja
Laura Setälä
leirinjohtaja
laura.setala@pp.inet.fi

Simo Pynnönen
projektikoordinaattori
simo.pynnonen@partio.fi

talvileiri