Tilauskoulutukset lippukunnille

Puuttuuko piirin koulutustarjonnasta jotain, mitä te tarvitsisitte? Kaipaisitteko lippukuntaan tai alueelle uutta näkökulmaa keskusteluihin tai omaa ohjelmaa johtajaikäisille? Tilauskoulutus voi olla sopiva ratkaisu monenlaisiin pulmiin.  

Piiristä löytyy asiantuntijoita joka lähtöön, ja koulutuksen sisällöt ja käytännöt voidaan sopia etukäteen yhdessä. Piiristä voi myös saada apua koulutuksiin, jotka lippukunta itse järjestää. Voit tilata kouluttajat esimerkiksi johtajiston kokoukseen tai retkelle. Tutustu tilauskoulutuksiin ja ota yhteyttä: papa.toimisto(ät)partio.fi 

Sosiaalinen media
Feedit fleekkiin. Laittakaa lippukunnan Snäppi ja Insta tulille ja jakakaa parhaat palat. Samalla markkinoitte itseänne potentiaalisille uusille jäsenille. 

Nettisivut
Tehkää nettisivuistanne parhaat ikinä! Haluatteko luoda lippukunnallenne persoonalliset, informatiiviset ja visuaaliset sivut?  

Rekrytapahtuman järjestäminen
Tarvitsetteko lisää johtajia tai sudenpentuja toimintaanne. Tämän koulutuksen jälkeen osaatte markkinoida ja järjestää mullistavan rekrytapahtuman alueellanne. 

Brändäys
Miltä lippukuntanne näyttää, maistuu, tuntuu ja tuoksuu? Tässä koulutuksessa hyppäätte lippukunnan syvään päätyyn ja opitte tuomaan parhaat palat osaksi lippukuntanne ilmettä.  

Lippukunnan sisäinen viestintä
Riko rikkinäinen puhelin! Tämän koulutuksen jälkeen viesti kulkee johtajalta toiselle ja koteihin asti oikeissa kanavissa. Haluatteko löytää juuri teille sopivan tavan tavoittaa tärkeimmät kohderyhmät? 

Kuvaus ja kuvankäsittely
Valokuvat ja videot kertovat partiotoiminnasta ja houkuttelevat uusia jäseniä mukaan. Mutta millaisia kuvia kannattaa ottaa ja miten ne käsitellään, julkaistaan ja arkistoidaan?  

Historiikkiprojekti
Millainen rakenne lippukunnan historiikille kannattaa tehdä ja miten tekstit, valokuvat sekä muut kuvitukset eri vuosikymmeniltä kannattaa kerätä ja arkistoida? Tässä koulutuksessa käydään läpi lippukukunnan historiikkiprojektin aikataulu, budjetti, projektiryhmän vastuut sekä yhteistyö taittajan ja painon kanssa. 

Jaksamispaja
Tuntuuko siltä, että partiopestejä on jokaiselle sormelle ja vielä muutama pesti siihen päälle? Onko partiojaksaminen kortilla tai siinä rajamailla? Kaipaisitko tukea ja työkaluja jaksamisen suhteen? Oletko huolissasi muiden lippukunnan johtajien jaksamisesta? Jaksamispaja on juuri sinulle ja lippukunnallesi silloin, kun kaipaatte työkaluja johtajiston jaksamisen tukemiseen. Koulutuksen avulla saatte työkaluja, keskustelualustan ja vertaistukea jaksamiseen liittyvissä asioissa ja ohjattua tukea ja apua. 

 Johtajiston HR-suunnitelma
Tuntuuko siltä, että johtajiston osaamisesta ei ole varmuutta? Kenellä on intti tulossa tai kenen suunnitelmat saattavat viedä opiskelemaan jollekin toiselle paikkakunnalle? Tehdään yhdessä illan aikana lippukunnallenne HR-suunnitelma, joka auttaa katsomaan eteenpäin ja varautumaan muutoksiin.  

Alueen ensimmäinen KITT / Sepeli / Sapeli / Majakka
Oletteko päättäneet aloittaa ikäkausitapahtumien järjestämisen, mutta tietotaitoa ei ole? Tilatkaa ohjelmailta ja laitetaan homma alulle, jotta tapahtumasta tulee just teidän näköisenne! 

Pestaukseen puhtia
Tuntuuko pestaus heprealta? Onko pestisopimuspohjassa jotain, minkä olemassaolo ei tunnu viisaudelta? Eikö pestaamiseen tunnu löytyvät aikaa? Pestaukseen puhtia -setissä paneudutaan pestaamisen saloihin teidän lippukuntanne näkökulmasta.  

Alueellinen ROK-koulutus
Workshopmuotoisessa illassa starttaamme ROK-koulutuksen suunnittelun kanssanne. Mitä pitää ottaa huomioon ROK-koulutusta suunniteltaessa? Mikä koulutus järjestetään milloinkin? Mistä kouluttajat ja mitä muuta tarvitaan? Mikäli startti tuntuu hoituvan, vaihtoehtona on myös sparrailu projektin eri vaiheissa.  

Kuksan koukeroita
Onko Kuksan käyttö lippukunnassanne edelleen vähäistä ja kaipaisi buustia? Tuntuuko, että ryhmät, adventtikalenterit ja toimintasuunnitelmat eivät löydä paikkaansa? Mikä ihmeen poiminta tai PartioID? Kuksa-illan aikana vastataan niihin kysymyksiin Kuksasta, joita just teidän lippukunnalle on. 

Julkaistu Hepussa 2/2019. Näköislehti on luettavissa Issuu-palvelussa täällä.

Koonnut: Susanna Mikander