Tubettaja HurHurilta uusi musavideo yhteistyössä partiolaisten kanssa

Konsta Saajanto, paremmin tunnettu YouTubesta nimimerkillä HurHur, teki yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa musiikkivideon ja kappaleen nimeltä Partiodarra. Kappale julkaistiin HurHurin YouTube-kanavalla 6.10.2020 klo 15.00. Video kuvattiin syksyisessä Nuuksiossa, ja mukana videon kuvauksissa oli pääkaupunkiseutulaisia nuoria.

Saajanto kuvaa YouTube-kanavalleen huumorivideoita. Kiinnostus videoiden tekemistä kohtaan syntyi ala-asteella, kun hän kuvasi isänsä vanhalla videokameralla elokuvia, joita äidinkielenopettaja suostui näyttämään luokkakavereille. Tästä innostuneena hän päätyi myöhemmin lataamaan ensimmäisen videonsa YouTubeen yli kymmenen vuotta sitten. Myöhemmin hän alkoi tehdä pelivideoita, jonka jälkeen sisältö muuttui hiljalleen humoristiseksi.

Ensimmäiset musiikkivideot HurHurin YouTube-kanavalla olivat Minecraft-versioita oikeiden artistien kappaleista. Myöhemmin Saajanto on tehnyt musavideoita esimerkiksi lakupatukoista, Seppo Taalasmaasta ja makaronilaatikosta. Omien sanojensa mukaan hän on aina rakastanut luoda uutta ja yllättävää. Saajannolla ei ole entuudestaan ollut musiikillista taustaa, mutta kuten kaikessa – tekemällä oppii.

Partiodarra-kappaleen sanoitukset Saajanto kirjoitti suurimmaksi osaksi junamatkalla Helsingistä Ouluun, kun hän pyöritteli muutamia ideoita mielessään. Hän halusi kappaleen sisältävän mahdollisimman paljon partiolaisten inside-juttuja, jotta biisi tuntuisi partiolaisista mahdollisimman omalta ja olisi lähellä sitä, mitä partio oikeasti on. Eli hauskaa yhdessä oloa ja yhdessä tekemistä! Partiosanasto ei ollut Saajannolle tuttu etukäteen, mutta googlailulla sanat selkenivät. Varsinaista partiotaustaa Saajannolla ei ole, mutta erilaisia erätaitoja on opittu muun muassa armeijassa ja lapsena lähimetsässä puuhaillessa, kuten majaa rakentaessa.

Saajanto yllättyi musiikkivideon kuvauksissa rinkkalautan pinnalla pysymisestä: ”Mulla ei ollut mitään hajua miten rinkkalautta käytännössä tehdään tai että se voisi ylipäätään pitää mut pinnalla!” Partiolaisten positiivinen ilmapiiri oli kuvauksissa Saajannon mielestä parasta, eikä sade haitannut kuvauksia. Saajanto uskoo seuraajiensa pitävän Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa tehdystä yhteistyöstä, sillä partio sopii hänen hassuttelevaan sisältöönsä.

Partio on päihteetön harrastus

“Mun pahin partiodarra on ehdottomasti ollut pitkän kesäleirin jälkeen, kun on kaikkensa antanut fiilis ja hiekkaa löytyy rinkan pohjalta monta kourallista”, piirinjohtaja Pinja Lehtinen Pääkaupunkiseudun Partiolaisista kertoo. Partiodarra on partiolaisten yhteinen hauska sanonta ja vitsi.

Se viittaa partioleirin, retken tai tapahtuman jälkeiseen olotilaan, joka voi johtua esimerkiksi liian lyhyiksi jääneistä yöunista, partiokavereiden ikävöimisestä tai stressin purkautumisesta. Partiodarra ilmenee erilaisina fyysisinä tai psyykkisinä tuntemuksina, kuten väsymyksenä.

Partiodarra ei viittaa alkoholin käyttöön – partio on päihteetön harrastus.

“Mikäli lasta mietityttää käsite tai kappale, kannattaa asiasta keskustella yhdessä. Partio on ehdottomasti päihteetön harrastus”, Pinja vielä tiivistää.

Musiikkivideon kuvaukset Nuuksion metsässä

Kappale nostaa esiin muun muassa partiotoiminnan monipuolisuutta, ystävien merkitystä sekä vanhoja kliseitä solmuista:

“partiotaitokilpailussa
ootkiuas joka ei lämmitä/
eli sussa ei ole vastusta”

Kappaleen musiikkivideo on kuvattu yhdessä sipoolaisen partioyhdistyksen, Sipoonkorven Haltioiden kanssa Nuuksiossa. Lippukunnan hallituksessa toimiva Antti Leväniemi bongasi piirin ja lippukuntien partion vapaaehtoisille suunnatusta Facebook-ryhmästä ilmoituksen kuvauksista: “Postauksessa etsittiin kyseisenä viikonloppuna kämppäretkellä olevia partiolaisia. Meidän porukkamme osui sopivasti kuvaukseen. Kyselin porukalta, että onko heillä kiinnostusta, ja näin päädyimme osallistumaan.”

“Musavideon kuvaukset vastasivat aikalailla odotuksia. Ennalta ei oikein voinut valmistautua, joten sekä biisi että videon sisältö tulivat yllätyksenä. Onneksi tällaisessa avustavassa roolissa ei tarvitsekaan tietää mitään muuta kuin juuri se kohtaus, jota kuvataan”, Antti kertoo.

“Partion positiivinen medianäkyvyys on aina hyvästä, joten jos muita syitä ei tule mieleen, niin ainakin video kannattaa katsoa siksi, että saadaan katsojamäärät nousuun ja video pinnalle!” Antti kannustaa.

Kuvat: Julius Kuula ja Antti Raikunen

Spotifystä biisi tulee löytymään noin 7 päivän päästä.

Partiodarra / sanat

oon iha OK partiossa
tai noh, oikeestaan Euroopan paras/
mul on viiskytä merkkii hihassa