Viime viikonloppuna 17.–18.8.2018 Suomen suosituimmat tubettajat ja heidän seuraajansa kohtasivat Messukeskuksessa järjestetyssä Tubeconissa. Tapahtumaan osallistui noin 200 tubettajaa sekä perjantain ja loppuunmyydyn lauantain aikana 17 000 kävijää. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana.

Katso lisää valokuvia piirin kuvagalleriasta täältä ja koostevideo YouTubesta täältä.

Uusi tapa tehdä vapaaehtoistyötä

Samalla tavalla kuin partio, Tubecon edistää nuorten hyvinvointia ja suvaitsevaisuuden toteutumista sekä tekee hyväntekeväisyyttä. Yhteistyössä järjestetty suurtapahtuma mahdollisti ison näkyvyyden näille teemoille ja antoi nuorille myös mahdollisuuden päästä kokemaan, miten isoa tapahtumaa tehdään kulissien takana. Yhteensä viikonlopun aikana eri tehtävissä partiolaisia oli mukana 88.

“Partiolaiset haluttiin mukaan TubeCityn melskeeseen, ja vapaaehtoisdiilin tekeminen tuntui luontevalta tavalta, joka sopi molemmille osapuolille”, kertoo tapahtuman tuotannossa vapaaehtoiskoordinaattorina mukana oleva Kira Järves. “Partiolaiset olivat mukana siellä missä kipeimmin tarvittiin: he muun muassa hoitivat kutsuvierasjonoa, TubeLoungea sekä TubeNarikkaa ja pyörittivät Smart & Clean City Challenge -ohjelmapisteitä. Toisin sanoen, iso osa tubettajien tukitoimia oli partiolaisten vastuulla. Ensi vuoden tuotantoa ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta yhteistyölle voi hyvin kuvitella jatkoa tulevaisuudessa”, Kira pohtii.

Kerttu Tamminen, 15, Helsingin Metsänkävijöistä ehti työskennellä perjantain aikana useammalla eri pisteellä: “Olin ensin pitämässä pystyssä Meet & Greet -pistettä ja se oli oikein hauskaa. Sitten tulin paistamaan pizzoja. Välissä olin myös videohaastattelussa.”


Petra Paajanen, 15, Tikkurilan Sinisistä pyöritti suosittua Meet & Greet -pistettä. Hän ohjasi tapaamiseen jonottavia faneja ja otti heistä yhteiskuvia tubettajien kanssa. Nuoret saivat viikonlopun aikana arvokasta kokemusta suuren tapahtuman järjestämisestä.

Partiolounge tarjosi ennennäkemättömän 360-leirikokemuksen

PopSocketteja ja rannekkeita partio-logolla, puhelimien latauspiste, VR-lasit, riippumattoja, ilmasohvia, säkkituoleja, videoscreeni ja partiotaustaisia tubettajia. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten TubeCityssä pyörittämän partioloungen suunnittelu aloitettiin jo kuukausia ennen tapahtumaa. Kesän aikana piirileiri Kliffalla kuvattiin 360-videota eri puolilla leiriä ja Tubeconissa partioleirifiilikseen pääsi virtuaalilasien välityksellä. VR-lasit keräsivätkin välillä kiinnostuneita jonoksi asti.

Partiolaisten pisteellä vetonauloina toimivat tietenkin myös partiotaustaiset tubettajat. Perjantaina tavattavissa oli eräilystä ja tekniikasta kiinnostunut Jesse Braun, jonka videoita YouTubessa on katsottu yli 1 300 000 kertaa. Jessen kanavan voi käydä ottamassa haltuun täällä.

Lauantaina Kliffallakin yön viettänyt Jalmafi eli Jalmari Karvinen saapui partioloungeen vieraaksi. Jalmafin kuvaama video Kliffalta on katsottavissa täältä.

Lisää partioaiheisia videoita löytyy Pääkaupunkiseudun Partiolaisten YouTube-kanavalta.

Teksti: Susanna Mikander
Kuvat: Susanna Mikander ja Linnea Eerola