Tukea partiotoiminnan kuluihin voi saada monelta suunnalta

Partiotoiminta on moniin muihin harrastuksiin verrattuna erittäin edullista. Jos raha on kuitenkin tiukassa, tukea on tarjolla.

Noin kahdeksankympin jäsenmaksulla saa partioharrastuksen: suunniteltua ohjelmaa syys- ja keväkaudeksi, partioilloissa tarvittavat materiaalit ja monenlaista oheisohjelmaa. Kuluja tulee kuitenkin lisää, kun vuoden mittaan maksettavaksi tulevat myös retki-, leiri- ja tapahtumamaksut sekä erilaiset varustehankinnat. Tarkoitus ei ole, että yhdenkään partioharrastus tyssää liikoihin kuluihin.

Rahallista tukea lastensuojelusta tai diakoniasta

Harrastustoiminnan kuluihin voi saada rahallista tukea lastensuojelusta. Tällöin tulee ottaa yhteys omaan sosiaalityöntekijään ja sopia, miten asia käytännössä hoituu. Pääsääntöisesti lastensuojelu ei kustanna jäsenmaksukuluja, vaan nimenomaan toiminnasta koituvia kuluja. Niinpä rahaa voi saada esimerkiksi retkien ja leirien osallistumismaksuihin.

Seurakuntien diakoniatyö tukee perheitä tiukoissa taloudellisissa tilanteissa. Lähimmästä seurakunnasta kannattaakin tiedustella, onnistuisiko myös partion kulujen kattaminen diakonian varoin. Yhteydessä kannattaa olla hyvissä ajoin. Apua saadakseen ei tarvitse olla seurakunnan jäsen.

Myös järjestöt tukevat

Myös kansalaisjärjestöt tukevat harrastustoimintaa. Esimerkiksi Hope ry myöntää tukea harrastusmaksuihin. Myös Pelastakaa lapset myöntää harrastustukea Espoossa ja Helsingissä. Molempien kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä järjestöissä käsittelyajat voivat olla jopa kuukausia.

Paikallisen Lions-yhdistyksen kanssa kannattaa myös neuvotella mahdollisuuksista tukea partioharrastusta taloudellisesti. Vuonna 2017 Lionsien tuki on kuitenkin kanavoitu partioon Punainen sulka -keräyksen kautta, ja keräyksen teemana on erityisesti talous- ja yrityskasvatuksen tukeminen.

Piiri tukee stipendein ja jäsenmaksuvapautuksin

Pääkaupunkiseudun partiolaisten stipendirahastosta myönnetään avustuksia leiri- ja koulutustoimintaan. Stipendejä ei siis voi saada esimerkiksi varustehankintoihin. Stipendien hakuaika on kolmesti vuodessa. Jäsenmaksuvapautus puolestaan haetaan jäsenmaksulaskun saavuttua, tarkemmat ohjeet siitä löytyvät omalta sivultaan.

Piirin toimistolta voi pyytää apua harrastustukien hakemiseen. Useimmat asiat selviävät kysymällä!