Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ansiomerkkitoimikunta julistaa haettavaksi uuden todella suuren ansiomerkin. Liikkeissään ketterimmät ehtivät vielä tutustua hakukriteereihin ja anoa ensimmäisten joukossa merkkiä jo huhtikuun haussa.

Arjen ja juhlan hopeamuna

Piirin ansiomerkkivalikoimaa täydentävä kultaisilla tammenlehdillä reunustettu Hopeamuna sijoittuu pääkaupunkiseutulaisten ansiomerkkien arvoasteikon yläpäähän. Hopeamuna voidaan myöntää aktiivisesta, lennokkuuteen tähtäävästä ja tuloksellisesta, yleensä vähintään 10 vuoden räpyttelystä joko lippukunnassa tai piirissä. Hopeamunaa kannetaan kaulassa niin arkena kuin juhlissakin.

Hyvin valmisteltu on hyvin tehty

PäPan ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtaja Manta Pupulainen kannustaa hakemaan uuden Hopeamunan lisäksi myös muita ansiomerkkejä. Hakemukset kannattaa tehdä huolellisesti ja ansiomerkkien myöntökriteereihin kannattaa tutustua ansiomerkkiohjeesta jo etukäteen. ”Anomuksen laatua ei mitata pituudella. Mitä korkeampaa merkkiä anotaan, sitä laajempia perusteluja tulee toki antaa. Ei kannata munata tätä hommaa hötkyilyn takia”, Manta muistuttaa.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Suomen Partiolaisten ansiomerkit haetaan sähköisesti jäsenrekisteri Kuksan kautta. Kesällä ja syksyllä jaettavien merkkien ehdotukset tulee jättää 15.4. mennessä. Lue lisää osoitteessa www.päpa.fi/ansiomerkit

1.4.2021