Kipinä uuden lippukunnan perustamiseen syttyi SM-partiotaitokilpailujen yössä, kun kaksi pt-kisamestaria, Maaria Koskinen ja Antti Knuuti, kohtasivat toisena. Koskinen oli muuttanut pääkaupunkiseudulle Varkaudesta ja Knuuti Turusta, ja molemmat olivat jo pidemmän aikaa etsiskelleet itselleen sopivaa lippukuntaa. Kun sopivaa sekä maalla että merellä toimivaa lippukuntaa ei löytynyt, päättivät Maaria ja Antti perustaa sellaisen. Uuden lippukunnan perustamista tuki myös se, että Espoossa jonot partioon ovat pitkiä.

Sopiva toiminta-aluekin löytyi nopeasti Etelä-Espoon Westendistä. Tässä vaiheessa lippukuntaa perustamaan pyydettiin myös Markus Kultanen – Turusta Espooseen muuttanut hänkin.

Kiinnostus uutta lippukuntaa kohtaan yllätti perustajat; sudenpentu-, seikkailija- ja perhepartioryhmät täyttyivät hetkessä. “Mukava huomata, että etukäteen tehty kattava taustaselvitys osui nappiin, kun mukaan toimintaan on ilmoittautunut jo lukuisia partiolaisia – ja useammalla ei ole mitään aiempaa partiotaustaa”, Antti iloitsee.

Toiminta keskittyy luonnossa toimimiseen. “Toki meillä on virallinen kokoontumispaikkakin, mutta todellisena kasvatusympäristönä toimii ympäröivä metsä – ja meri tietenkin”, toteaa Antti ja viittilöi saariston suuntaan.

Päätyökseen Antti kehittää ja innovoi tulevaisuuden teknologioita. ”WMK:n toiminnassakin nähdään uudenlaisia näköaloja ja perinteisiä asioita tullaan toteuttamaan uudenlaisella twistillä – monenlaista mielenkiintoista yllätystä on tiedossa”, Antti paljastaa. Kannattaa siis laittaa WMK:n somekanavat seurantaan!

“Partio antaa vailla vertaa olevat lähtökohdat ponnistaa tulevaisuuteen, kun monenlaisia askareita on päässyt kokeilemaan ja soveltamaan käytännössä jo nuorella iällä”, Antti pohtii. Esimerkkinä hän mainitsee tiimityöskentelyn ja toisten tukemisen, luovuuden ja johtamiskokemuksen, kyvyn liikkua ja toimia luonnossa sekä ympäristön ja kanssaihmisten kunnioittamisen. “Vaikka tarjoammekin monipuolista ja laadukasta kasvatustoimintaa, keskeistä on kuitenkin yhteinen hauskanpito ja uudet elämykset”, Antti toteaa lopuksi.

WMK aloittaa toimintansa vuodenvaihteen jälkeen. Lisätietoa toiminnasta ja ilmoittautumiset: www.wmk.fi

Westendin Metsänkävijät löydät myös Facebookista ja Instagramista.

Kuva: Perustajakolmikko muikeana, kun uusi lippukunta on perustettu (kuvassa vasemmalta: Antti Knuuti, Maaria Koskinen, Markus Kultanen