Uusi vuosi, uusi strategia, uusi piirineuvosto ja uudet hallitukset!

Viime viikonloppuna Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallitus, Espoon Partiotuen hallitus ja Partiokannuksen hallitus kokoontuivat tahoillaan käynnistämään toimintaansa – etäseminaareissa tietenkin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallitus

Matti ”Masa” Mannonen, piirinjohtaja
Emma Vartiala, piirin varajohtaja
Lucas Lumberg, kasvun tuki
Tiia Talvitie, moninaisuus
Lauri Niemi, partio-ohjelma
Jessica Holmqvist, kasvatus
Rebecca Toivonen, vapaaehtoistuki
Silja Aunola, viestintä ja markkinointi
Satu ”Sussu” Wessman, koulutus
Janne Sarkkinen, lippukuntatuki

”Toivotamme lippukunnille hurjasti tsemppiä tähän kevääseen!”

Vuosi 2020 on vaatinut lippukunnilta ja partion vapaaehtoisilta paljon, joten piirihallitus korostaa itsen johtamisen ja johtajiston hyvinvoinnin tärkeyttä ja haluaa tarjota lippukunnille tukea erityisesti näihin teemoihin liittyen. ”Isoin tavoitteemme tälle vuodelle on saada partiotoiminta pyörimään siten, että vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään huolta”, kertoo piirinjohtaja Matti ”Masa” Mannonen.

Viime vuonna lippukunnat keksivät uskomattoman hienoja tapoja toteuttaa partiota rajoituksista ja poikkeusoloista huolimatta. ”Haastamme lippukunnat kokeilemaan rohkeasti uusia toiminnan muotoja myös tänä vuonna!” Masa kannustaa.

Aluejärjestö Partiokannuksen hallitus

Jari Marvia, puheenjohtaja
Ella-Maria Räsänen, varapuheenjohtaja
Eveliina Alonen
Ari Toivonen
Riikka Rahtola

”Olkaa luovia. Nyt villeimmistäkin ajatuksista kannattaa ottaa kaikki irti. Etäkokouksiin kannattaa panostaa tavallista enemmän, jotta viikkokokoukset olisivat mielekkäitä ja nuoret pysyvät mukana toiminnassa. Tsemppiä kaikille!”

Vantaan aluejärjestö Partiokannus täyttää tänä vuonna 50 vuotta. ”Maailman tilanteesta huolimatta tavoitteenamme on pitää onnistunut Kannuksen 50-vuotisjuhlavuosi. Pyrimme järjestämään toiminnan siten, että koronan vaikutus tapahtumiin ja kisoihin olisi mahdollisimman pieni”, kertoo puheenjohtaja Jari Marvia.

Aluejärjestö Espoon Partiotuen hallitus

Miika Raki, puheenjohtaja
Inka Kekäläinen, varapuheenjohtaja
Niila Kallionpää
Niilo Lehtikuja
Annika Roiha
Olli Hurme
Paula Silfverberg
Sara Touhonen
Laura Puusola

”Osallistukaa alueen yhteisiin tapahtumiin, myös johtajahuoltoihin!”

”Tärkein tavoite hallitukselle tänä vuonna on, että EPT:ssä pystyttäisiin järjestämään kaikki tälle vuodelle suunnitellut tapahtumat, joiden järjestäminen on meistä kiinni, ettei tarvitsisi perua tapahtumia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pyritään kehittämään jokaiseen tapahtumaan tarvittaessa vaihtoehtoinen toteutusmalli, jos perinteinen tapa partion tekemiselle ei vaikuta mahdolliselta. Tällä EPT:ssä halutaan mahdollistaa jokaiselle espoolaiselle partiolaiselle mahdollisimman paljon mahdollisimman monipuolisia mahdollisuuksia partion harrastamiseen myös epävarmoina aikoina”, kertoo puheenjohtaja Miika Raki.

Tämän tavoitteen hengessä EPT:n hallitus kannustaa kaikkia espoolaisia lippukuntia pohtimaan ja hyödyntämään jo viime vuonna saatuja kokemuksia toiminnan toteuttamisessa, jotta jokaisen partiolaisen harrastus saataisiin pidettyä mahdollisimman lähellä normaalia tänä vuonna, eikä kokouksia tarvitsisi välttämättä perua ollenkaan. Viime vuosi oli kaikkine poikkeusjärjestelyineen raskas lippukunnille ja etenkin ryhmien johtajille, ja tästä vuodesta on myös odotettavissa normaalia raskaampi. Hallitus kannustaa kaikkia lippukuntia ja ryhmiä osallistumaan mahdollisuuksien mukaan alueella järjestettäviin tapahtumiin, jolloin yksittäisten johtajien taakkaa saadaan kevennettyä yhdessä tekemällä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirineuvosto 2021–2022

Piirineuvosto on piirin kokousten välillä piirin ylin päättävä elin. Uusi neuvosto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa tammikuun lopulla. Piirineuvoston asialistalla tulevat vuoden aikana olemaan sääntömääräisten asioiden lisäksi tämän vuoden erikoisuuksina partion henkilöstöorganisaatiouudistus ja alkavan strategiakauden mittarien tavoitearvot. Lisäksi neuvosto osallistuu piirin toiminnansuunnitteluprosessiin pitkin vuotta.

Piirineuvoston puheenjohtaja Iiro Lehtiniemi kertoo uuden kauden käynnistymisestä: ”Piirineuvoston vuosi 2021 tulee alkamaan etänä, mutta toivottavasti syyskauden kokoukset voitaisiin ainakin jo pitää livenä. Neuvoston kausi on jo alkanut neliosaisella koulutuksella, jonka ensimmäinen osa oli viime joulukuussa ja viimeiset pidetään maaliskuussa. Piirineuvoston kouluttamiseen on panostettu nyt aiempaa enemmän: esimerkiksi viime kaudella koulutusta oli noin tunti ennen ensimmäistä kokousta!”

Piirineuvoston kokoonpano: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/piirineuvosto

Jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa

Suomen Partiolaisten jäsenkokous hyväksyi partion uuden strategian marraskuussa pidetyssä jäsenkokouksessaan. Tämän vuoden alusta voimassa olevan strategian mukaan partion visio on “Jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa”. Visiossa korostetaan, että partio kasvatusjärjestönä haluaa antaa ja luoda jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuksia sekä opettaa heille tärkeitä taitoja. Tavoitteena on, että näitä taitoja on mahdollista käyttää myös partiota ympäröivissä yhteisöissä niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Uudessa strategiassa on kolme pääkohtaa, jotka ovat ”partio kasvaa”, ”partio antaa taidot elämään” ja ”partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä”. Tutustu strategiaan tarkemmin osoitteessa www.partio.fi/strategia