Uusimaa-palkinto 2019 Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sisutoiminnalle

Uudenmaan liitto on myöntänyt Uusimaa-palkinnon 2019 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n sisutoiminnalle. Sisupartio tarjoaa mahdollisuuden partioharrastukseen myös niille, jotka tarvitsevat tukea vamman, pitkäaikaissairauden tai muun seikan vuoksi.

Kunniakirja ja 2 000 euroa toiminnan kehittämiseen luovutettiin sisupartiolaisten edustajille 6. toukokuuta Uusimaa-viikon avauspäivänä Helsingin Lapinlahden kauniissa kevätillassa. Uusimaa-viikon teemana on tänä vuonna tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Palkinnon luovutti Uudenmaan liiton puolesta aluekehittämisen johtaja Juha Eskelinen ja sen vastaanotti puheenjohtaja Tiia Talvitie partion moninaisuusryhmästä.

– Sisupartio on yhdessä tekemistä ja yhdessä kokemista, osallisuutta, jossa sekä partiolaiset että ohjaajat antavat ja saavat, kiteytti Eskelinen toiminnan ytimen.

Sisupartiossa tuetaan liikkumista ja kommunikointia, ja toiminnassa hyödynnetään apuvälineitä ja monenlaisia erityisjärjestelyjä.

Voit lukea lisää palkinnosta tästä mediatiedotteesta.

Mukaan toimintaan?

Tavoitteenamme on tarjota harrastus mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle.

Ensi syksyksi on tulossa uusi kehitysvammaisten lasten ryhmä Vantaalle. Helsinkiin on puolestaan suunnitteilla kokonaan uusi autisminuorten partioryhmä.

Mikäli haluat olla mahdollistamassa sisupartiolaisten toimintaa, sisupartiolippukunta Siniritarit etsii uusia ryhmänjohtajia mukaan toimintaan Ruskeasuolla.

Partioon on helppo tulla

Tänä keväänä käyttöön otettu Helppo tulla -tunnus auttaa huomaamaan ja poistamaan osallistumisen esteitä toiminnassamme. Tunnus on luotu auttamaan piirin tapahtumien ja kurssien järjestäjiä tunnistamaan ja huomioimaan erilaisia seikkoja, jotka saattavat hankaloittaa tai estää tasavertaisen osallistumisen. Tunnus sisältää eri osa-alueita: aistit, liikkuminen, yhdenvertaisuus ja lääkkeet. Osa-alueita on tulossa lisää lähitulevaisuudessa. Lisää tietoa tunnuksesta löytyy osoitteesta www.päpa.fi/helppo-tulla.