Olemme perustamassa Keski-Pasilaan ja Myllypuroon uusia lippukuntia, eli partion paikallisyhdistyksiä. Olisiko tässä sinun tai vaikka koko perheesi uusi harrastus? Lähde mukaan luomaan uutta toimintaa, uusia perinteitä ja uusia seikkailuja!

Tänäkin syksynä sadoissa pääkaupunkiseutulaisissa perheissä alkaa uusi harrastus, partio. Noin 900 uutta partiolaista on jo aloittanut tai aloittamassa partiotaivaltaan joko sudenpentuna (7–9-vuotiaat), seikkailijana (10­–12-vuotiaat), tarpojana (12–15-vuotiaat), samoajana (15–17-vuotiaat), vaeltajana (18–22-vuotiaat) tai aikuisena (yli 22-vuotiaat). Useassa lippukunnassa on myös tarjolla perhepartiotoimintaa alle kouluikäisille ja heidän huoltajilleen. Kiinnostus partiotoimintaa kohtaan on valtaisaa ja pelkästään pääkaupunkiseudulla jonossa on lähes tuhat tulevaa partiolaista.

Tervetuloa mukaan!

Keski-Pasilaan ja Myllypuroon perustettaviin lippukuntiin etsitään nyt uusia partiotoiminnasta kiinnostuneita aikuisia käynnistämään toimintaa. Tule tapaamaan muita partiotoiminnasta kiinnostuneita ja juttelemaan suunnitteilla olevasta toiminnasta:

Keski-Pasilan uuden lippukunnan kick off -tapaaminen järjestetään 15.9. Lisätietoa löydät lippukunnan Facebook-sivulta.

Myllypuron uuden lippukunnan aloitustapaaminen pidetään 3.10. Lisätietoa löydät lippukunnan Facebook-sivulta.

Partiotoimintaa on tarjolla ympäri pääkaupunkiseutua. Lähimmän lippukunnan löydät osoitteesta partio.fi/liity.

Partio on säilyttänyt vetovoimansa koronasta huolimatta

Partion luontainen monipuolisuus, toiminta ulkona sekä partiossa opittu toimeen tarttuminen ja ratkaisukeskeisyys uusissa tilanteissa ovat lisäksi luoneet hyvät valmiudet tällaisiin aikoihin, kiittelee Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero.  Harrastustoiminnan ylläpito ja mielekkään tekemisen tarjoaminen myös poikkeusoloissa on osoittautunut todella tärkeäksi lapsille ja nuorille: koronan aikana lasten ja nuorten yksinäisyys ja mielenterveyden haasteet ovat kasvaneet merkittävästi. Partiotoiminnan toteuttamiseen tarvitsemme nuorten lisäksi myös aikuisia partiolaisia. Lue lisää Suomen Partiolaisten uutisesta

Kuva: Hanna Kimmonen