Vaeltaja tämä on sinulle – International Rover Week Sveitsissä

Oletko koskaan miettinyt, minkälaista olisi kokea partioleiri ulkomailla? Päästä maistamaan eksoottisia leiriruokia upeissa vuoristomaisemissa, vaeltaa alpeilla ja luomaan ystävyyssuhteita yli rajojen? Tätä ja kaikkea muuta sanoinkuvaamattoman mahtavaa pääsin kokemaan Sveitsissä Kanderstegissä, Partioliikkeen Maailmanjärjestön partiokeskuksessa.

Sain päähäni osallistua vaeltajille suunnatulle International Rover Week -partioleirille, kun luin jäsenlehti Heppua ja bongasin artikkelin, jossa esiteltiin partioon liittyviä sovelluksia. Latasin Scouts-applikaation , tarkistin tulevat tapahtumat ja siellä se oli –  International Rover Week Centenary Edition. Muutaman päivän pohdittuani asiaa päätin ilmoittautua, ja koska kukaan partiokavereistani ei silloin päässyt mukaan reissuun, päädyin lähtemään leirille yksin. Ja hyvä niin, sillä ensimmäiseksi soolomatkaksi kohde oli mitä mainioin.

Koko reissun hinnaksi lento- juna- ja bussiliput mukaan laskien tuli noin 550 €. En ottanut suoria lentoja, sillä tuli halvemmaksi lentää ensin Müncheniin, ja siitä jatkaa bussilla ja junalla Kanderstegiin. Leirin hinta sisälsi kaikki leirin aktiviteetit, ruoan sekä tietenkin upeat leirihuivit.

Saapuessani leirialueelle tiesin heti, että oli oikea päätös osallistua leirille. Leirialuetta ympäröivät jylheät alpit, joka puolella oli iloisia partiolaisia juttelemassa toisilleen eri kielillä ja aurinko paistoi.

Leirin aktiviteetteihin kuului muun muassa vaellusta Alpeilla, tuubikelluntaa Aare-joessa, kansainvälisiä leirinuotioita sekä potkulaudalla vuorilta alas laskemista. Vaikka tekemistä ja aktiviteettejä oli paljon, oli leirillä myös sopivasti vapaa-aikaa. Iso plussa oli, että meillä myös oli leirialueella käytössämme pesukone jossa pystyimme pientä maksua vastaan pesemään vaatteitamme.

Arvokkaimpana asiana leiriltä jäi käteen uusia ystävyyssuhteita ympäri maailmaa. Kävinkin uutena vuotena vierailemassa leirillä tutustumaani espanjalaisella kaverillani, ja sattumalta hänen lippukunnallaan oli partioleiri juuri silloin, joten pääsin kokemaan espanjalaisenkin partioleirin. Ilman retkeä Kanderstegiin en luultavasti olisi sitäkään päässyt kokemaan.

Opin myös sen, että aina kannattaa tarttua tilaisuuteen ja lähteä, vaikka kukaan kavereista ei pääsisikään mukaan reissuun. Oli mielestäni hauskaa suunnitella matkat itse ja matkustaa omassa rauhassa, ja leirilläkin tutustui helpommin muihin kun ei alkuun ollut kaveria jonka kanssa kahdestaan puhuisi vain suomea.

Tänä vuonna leirin ajankohtana on 11.8.19.8.2019, ja hinta on 400 Sveitsin frangia eli noin 355 €. Ilmoittautuminen leirille päättyy 15.6. Lisätietoa leiristä löytyy osoitteesta www.kisc.ch/programme-adventure/international-rover-week-summer19.

Katso lisää Lindan valokuvia piirin kuvagalleriasta:
www.papa.kuvat.fi/kuvat/TAPAHTUMAT/2018/International+Rover+Week+Kandersteg

Kuvat: Linda Simonen ja Quiqe León

Teksti: Linda Simonen. Linda on Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa suorittamassa Business College Helsingin markkinointiviestinnän kahden kuukauden työssäoppimisjaksoa. Linda on harrastanut partiota 11 vuotta Itä-Helsingin Rastipartiossa ja pääsee harjoittelun aikana hyödyntämään partiossa ja koulussa oppimiaan taitoja viestinnän ja markkinoinnin parissa.