Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja eli adventtikalenterimyynti on käynnissä. Vantaalaisen partiolippukunta Sotungin Tulikettujen partiolaiset myyvät kalenteria ovelta ovelle ja kotiinkuljetuksella Hakunilan suuralueella. Kalenterimyynnillä kerätään tuottoja partiotoiminnan tukemiseen. Myyntiaika jatkuu 5.12. saakka. 


Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja toiminnan järjestämiseen. Sotungin Tuliketuissa adventtikalenterituotoilla rahoitetaan lippukunnan perustoimintaa, kuten retkiä ja leirejä sekä kaluston huoltoa.  

– Kalenterituottojen avulla saamme pidettyä osallistumismaksut matalina ja pystymme myöntämään maksuvapautuksia vähävaraisille perheille, Sotungin Tulikettujen joulukampanjapäällikkö Riikka Haltia kertoo. 

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti on osa partion kasvatustoimintaa ja antaa lapsille uusia taitoja, kun he pääsevät harjoittelemaan myyntityötä, rahankäsittelyä ja varainkeruun tapoja. 

Kalenterimyynti on sujunut Sotungin Tuliketuissa hyvin.  

– Aloitimme kalentereiden myynnin vasta syysloman jälkeen, mutta ensimmäiset tonttumerkit ansaittiin jo ensimmäisellä viikolla. Tavoitteenamme on myydä 1000 adventtikalenteria, Haltia summaa. 

Perinteinen adventtikalenteri on ilahduttanut jo 75 vuotta 

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947 eli 75 vuotta sitten. Siitä lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen ja kerännyt aktiivisen fanikunnan. Kalentereita myydään vuosittain noin 300 000 kappaletta. Sotungin Tuliketut tarjoavat tänä vuonna mahdollisuuden tilata kalenteri suoraan kotiovelle Hakunilan suuralueella.  

– Mikäli et satu kohdakkain kalenterinmyyjän kanssa, voit tilata meiltä kalenterin suoraan kotiovellesi Hakunilan suuralueella. Ohjeet kalenterin tilaamiseen löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta  https://www.sotungintuliketut.fi/2022/11/01/adventtikalenterit-etamyynnilla-postilaatikkoosi/, Haltia vinkkaa. 

Kalenterikuvan ovat piirtäneet vuosien varrella monet tunnetut, aikansa suositut kuvittajat. Tämän vuoden kalenterikuvan on tehnyt lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu. Reittu tunnetaan mm. suositusta Ystäväni Pulla Vehnäsestä sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvituksesta. 

Perinteisen kalenterin rinnalla kulkee kalenterikuvaan liittyvä joulutarina, josta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Adventtikalenterin kuvituksen lisäksi myös joulutarina on Reitun käsialaa.  

Partiolaisten adventtikalenteri on täysin kierrätettävä, ympäristöystävällisillä materiaaleista valmistettu tuote. Kalenterille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki. 

KUVA: Terhi Takkinen