Vantaan Timanttipartion Janne Heiskanen on vuoden toimiva partiojohtaja

Vuoden 2018 Toimiva partiojohtaja -apurahat on myönnetty Janne Heiskaselle Pääkaupunkiseudun Partiolaisista ja Anni Yliselle Hämeen Partiopiiristä. Anni ja Janne ovat yhteistyöhaluisia ja vastuuntuntoisia nuoria partiojohtajia, jotka ovat vieneet partioliikettä eteenpäin viestinnän keinoin. Vuotuiset apurahat jakoi Partiosäätiön hallintoneuvosto. 

 

Jannen säkenöivä persoona ei jätä muita varjoonsa 


Janne Heiskanen, 24, Timanttipartiosta Vantaalta on lippukuntatoiminnan lisäksi ollut viiden vuoden ajan aktiivinen toimija Vantaan aluejärjestössä Partiokannuksessa sekä piirissään Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa. Janne on ollut partion medialähettiläänä ja toiminut Roihu-leirin somepäällikkönä tuoden partiolle valtavasti näkyvyyttä kohderyhmän keskuudessa ja tehden partiota tutummaksi uusille yleisöille.
 

 

Janne on idearikas ja eteenpäin pyrkivä ja vie asiat aina maaliin saakka. Hän on säkenöivä persoona ja hän näkee isot tavoitteet tärkeämpänä kuin oman edun tavoittelun tai henkilökohtaiset pyrkimykset. 


”Tärkeimmät asiat partiossa on saada muut ylittämään itsensä ja itsensä ylittämään itsensä. Toivon, että nuoret saavat yhtä paljon irti partiosta kuin minäkin olen jo tähän mennessä saanut”, Janne toteaa. 
 

 

Uusia näkökulmia uusista lippukunnista

 

Kumpikin apurahan saajista on vaihtanut lippukuntaa elämäntilanteen vaihtuessa. Annin kasvattilippukunta on Mäntänvuoren Partiolaiset Mänttä-Vilppulassa ja Jannen partiopolku on alkanut Korven Vaeltajissa Imatralla. Pääkaupunkiseudulle muuttamisen seurauksena Janne perusti Timanttipartio-lippukunnan Vantaalle vuonna 2013. Janne on ollut koko lippukunnan elinkaaren ajan sen kantava voima. Sataan jäseneen nopeasti yltänyt Timanttipartio on monessa suhteessa edelläkävijä erityisesti uusien aikuisten mukaanotossa ja houkuttelevan lippukuntaviestinnän toteuttamisessa.  

 

”Paremmalla yhteistyöllä niin partion sisällä kuin ulkopuolellakin saadaan meistä vielä vaikuttavampi liike, johon yhä useampi lapsi ja aikuinen löytää mukaan. Kun kehitetään toimintatapoja yhdessä, pääsemme paremmin tähän maaliin”, Janne visioi.   

”Liputan myös vahvasti paremman johtajuuden kehittämisen puolesta.”  

 

Lisätietoja: 
Anni Ylinen, 0504669525, anni.ylinen@partio.fi 
Janne Heiskanen, 0503690501, janne.heiskanen@veikkaus.fi
Suomen Partiolaisten viestintäpäällikkö Anna Koroma-Mikkola, 045 625 2045, anna.koroma-mikkola@partio.fi 


Teksti: Jaana Hopeakoski 

Kuvat: Eeva Helle 

 

Partiosäätiö myöntää kerran vuodessa kahdelle nuorelle partiojohtajalle Toimiva partiojohtaja-apurahat. 1000 euron arvoisen apurahan jakamisen tarkoituksena on kohottaa nuorten partiojohtajien tekemän vapaaehtoistyön yleistä arvostusta sekä korostaa toiminnan suurta yhteiskunnallista merkitystä. Palkitut valitaan partiopiirien nimeämien ehdokkaiden joukosta, ja apuraha on tarkoitettu käytettäväksi saajan henkilökohtaiseen partiokoulutukseen kotimaassa tai ulkomailla.