Vielä ehdit asettua ehdolle seurakuntavaaleissa!

Seurakuntavaalit lähestyvät, mitäs sitten? Suurimmalla osalla suomalaisista lippukunnista on taustayhteisönään seurakunta. Taustayhteisö on lippukunnallesi tärkeä henkinen ja taloudellinen tukija. Taustayhteisö voi olla seurakunta, rekisteröity yhdistys tai jokin muu yhteisö.

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valitaan siis myös sinun seurakuntasi seurakuntaneuvostoon uudet luottamushenkilöt kaudelle 2019–2022. He päättävät muun muassa siitä, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään (ja kenelle sitä järjestetään), tuetaanko esimerkiksi lippukuntia suoraan taloudellisesti tai edullisten/ilmaisten tilojen muodossa sekä siitä, millaisia rekrytointeja seurakunnassa tehdään. Monessa seurakunnassa kiristyvä taloustilanne pakottaa myös miettimään, mistä leikataan. Lippukunnan ja paikallisen nuorisotyön näkökulmasta ei siis ole ihan sama, kuka seurakunnan rahoista ja toiminnan kohdentamisesta päättää. Lähetimme toukokuussa lippukunnanjohtajille infopaketin seurakuntayhteistyöstä, seurakuntavaaleista, ehdolle asettumisesta ja äänestämisestä. Lyhennetyn version kirjeestä löydät täältä.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy ma 17.9. Lisätietoa vaaleista löytyy osoitteesta www.seurakuntavaalit.fi.