Viikin Vesikoissa vastapainoa kaupunkielämälle ulkokokouksista

”Minulla on kaksi täysin ulkona kokoustavaa seikkailijajoukkuetta, joista toinen on juuri aloittanut ja toinen kohta siirtymässä tarpojiin. Molempien kokoukset ovat alkusyksystä olleet lähistön metsikössä pressumajoitteen alla. Nyt olemme joutuneet laittamaan majoitteen talviteloille, jottei se jäätyisi kätkökuoppaan, jossa sitä säilytimme metsässä”, Sampo Lumme Viikin Vesikoista kertoo.

Vohvelivelhojen seikkailijaikäkausi alkoi syksyllä 2018 hyvissä tunnelmassa Hallainvuorella. Kuva: Viikin Vesikot

Ulkona kokoustamisen hyviä puolia on ehdottomasti se, että on tilaa liikkua ja vähemmän keskittymistä häiritseviä asioita lähistöllä. Ulkona saa helpommin purettua ylimääräisen energian riehakkailla leikeillä. Samalla seikkailijat oppivat jossain määrin pukeutumaan tilanteen mukaan – ja arvostamaan sisätiloja

Ulkona oleminen aiheuttaa haasteita valmistelulle ja suunnittelulle. Jos jokin asia unohtuu ottaa mukaan, ei sitä aina ehdi käydä hakemassa kololta. Kaikki tarpeet pitää kuitenkin kantaa paikan päälle. Suunnittelussa pitää ottaa huomioon useita asioita, kuten ettei trangia loppujen lopuksi vastaa sähköliettä tai vastaavaa. Tästä johtuen ulkona ei kovin helposti pysty erikoisia temppuja tekemään tuosta vaan.

”Teimme joukkueen viirit metsässä kankaanpalasia yhteen liimaamalla. Tässä olisi kyllä ollut kolon pöytä paljon helpompi, mutta onnistuuhan se ulkonakin. Toisen vanhemman joukkueen kanssa olemme kyllä livistäneet kaksi kertaa sisälle ompelemaan. Muuten olemme tehneet asioita, joissa ei ole väliä, onko ulkona vai sisällä tai joita on helpompi tehdä ulkona”, Sampo muistelee.

”Sanoisin, että voisi olla sopiva sekoitus olla vaikka joka toinen kokous ulkona ja joka toinen sisällä. Näin ohjelma pysyy monipuolisena ja mahdollisimman monelle kiinnostavana. Ulkona toimiminen ei meilläkään ole kaikille aivan sitä parasta herkkua. Toisaalta trangialla jauhelihapihvien paistaminen metsässä myrskylyhdyn valossa pienessä sateessa pressumajoitteen alla luo kummasti mukavaa vastapainoa kaupunkielämälle”, Sampo tiivistää.

Teksti: Hanna “Beagle” Hämäläinen