Viikonlopun mittainen partiokarkelo Meilahden sydämessä

Meilahden Valpurinpuisto täyttyi 17. – 19.5.2019 vauhdista ja naurusta, kun 80 vuotta täyttävät Töölön Nuotioveikot ja Viestitytöt pystyttivät viikonlopun ajaksi telttakylän keskelle kaupunkia.

Juhlaretki Karkelot kokosi 150 lippukuntien jäsentä viettämään unohtumatonta viikonloppua auringon hellimässä säässä.

Kuva: Kaisa Pasanen

Ainutlaatuisella retkipaikalla oli luvassa myös ainutlaatuista ohjelmaa. Viikonlopun aikana Valpurinpuistoon pystytettiin muun muassa kuplafutiskenttä ja pomppulinna. Illalla katsottiin elokuvaa ja juhlittiin dj:n tahdissa Meilahden alla sijaitsevassa väestönsuojassa.

Maan alaisen maailman lisäksi osallistujat pääsivät tarkastelemaan kaupunginosaa talojen kattojen yläpuolelta Meilahden kirkon tornista sekä mereltä SUP-lautaillen. Myös perinteisempää partiotoimintaa nähtiin, kun lauantai-iltana telttakylän keskelle sytytettiin nuotiot vaahtokarkkien paistamista varten.

Kuva: Kaisa Pasanen

Karkelot huipentui sunnuntaina lippukuntien 80-vuotisjuhlaan, johon kokoontui lähes 400 vanhempaa, entistä jäsentä ja yhteistyökumppania.

Kantakaupunkiin koko viikonlopuksi pystytetty leiri herätti odotetusti myös Meilahden asukkaiden ja ohikulkijoiden huomion. Yhtenä retken tavoitteena olikin näyttää myös muille kaupunkilaisille, minkälaista partiotoiminta voi olla.

Yli kaikkien odotusten onnistunut retki oli upea osoitus siitä, mitä joukko aktiivisia partiolaisia yhteistyökumppaneineen voi saada aikaan. Lauantain iltabileiden viestiseinälle kirjoitettujen terveisten sanoin: ”paras retki ever!”.