Piirihallitus on nimennyt Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileirin johtajiksi Vili Huhta-Koiviston (Toimen Pojat) ja Sanni Pohjannoron (Helsingin Metsänkävijät). Leiri järjestetään kesällä 2024.

Mitä odotatte eniten uudessa pestissä?

Ehkä eniten odotamme uusia huipputyyppejä, joihin pääsee tutustumaan ja tekemään yhteistä projektia! Aiemmista projekteista käteen on aina jäänyt uusia kavereita ja toivottavasti niin käy myös nyt. Onhan meidänkin ystävyytemme saanut alkunsa yhteisistä partiohommista!

On myös kiinnostavaa päästä (Sannin osalta pitkästä aikaa, Vilin osalta ensimmäistä kertaa) pulahtamaan piiripartion syvään päätyyn. Piirileiri on PäPa:n suurin projekti seuraavaan pariin vuoteen, ja sen myötä pääsemme toivottavasti tekemään yhteistyötä ihan jokaisen piirin toiminnanalan kanssa.

Tietysti odotamme myös kaikkien aikojen partiodarraa kesän 2024 jälkeen.

Mikä on parasta piirileirissä?

Parasta piirileirissä on varmaankin ihmiset: se että koko PäPa kerääntyy viikoksi yhteen Evolle. On mahtava tunne, kun saman leirisuoran varrelta voi bongata omat lippukuntatyypit ja entiset sudarit, PJ-kurssikaverit ja kaikki muutkin partioystävät.

Piirileiri on myös niin iso tapahtuma, että siellä on mahdollista päästä kokemaan kaikki partion parhaat puolet. On metsää, järviä, valvottuja öitä ja toiminnantäyteisiä päiviä, uusia taitoja ja vanhoja oppeja. Itsensä ylittämistä varmasti useammassa kuin yhdessä mielessä.

Ehkä erityisesti leirin johtajan näkökulmasta parasta tulee olemaan kaikkien tekijöiden kädenjälkien ihastelu Evolla. Nyt alkava projekti tulee olemaan pitkä ja varmasti raskaskin, ja johtajan roolissa tulee harvoin tehtyä mitään kovin konkreettista ennen raksan alkua. Siksi onkin niin hienoa päästä näkemään ja kokemaan, kuinka kaikki kova työ konkretisoituu leirikokemukseksi koko tekijäporukan voimin.

Millainen projekti teidän johdollanne syntyy?

Me lähdemme tekemään ennen kaikkea sellaista leiriprojektia, jossa tekijöillä on hyvä olla. Me päpalaiset osaamme rakentaa upean leirin Evolle ja järjestää kaikki päivät täyteen loistavaa partio-ohjelmaa. Nyt meidän pitäisi opetella tekemään se vielä paremmin niin, etteivät omat tai muiden jaksamisen rajat ylity. Tämä on se haaste, jota me lähdemme leirinjohtajina ratkomaan.

Haluamme myös, että piirileiri kaikkine tekijöineen ja osallistujineen parantaa maailmaa. Se voi tarkoittaa jotain hyvin pientä ja henkilökohtaista omassa elämässä, tai se voi tarkoittaa koko leirin yhteistä ponnistusta vaikkapa kohti hiilineutraalia partiota. Partiolainen jättää maailman paremmaksi kuin millaisena sen löysi, ja samoin toivomme myös piirileirin tekevän.

Miten pääsee mukaan tekemään piirileiriä?

Tähän haluaisi vastata, että mukaan pääsee varmasti!

Kaikki pestit tulevat tietysti avoimeen hakuun ja ensimmäisenä avaamme leiritoimikuntapestit vielä tämän syksyn aikana. Toivomme hakemuksia monenlaisilta tyypeiltä – kysy siis lisää pesteistä, jos jokin mietityttää!

Meitä näkee myös kaikenlaisissa partiotapahtumissa pitkin tätä ja seuraavaa vuotta, joten tule juttelemaan, jos leirin tekeminen kiinnostaa.

KUVAT: Maaria Koskinen, Tuomas Jokinen