Vuoden 2019 ohjelmapainotus – ulos koloilta

Vuonna 2019 Suomen Partiolaisten ohjelmapainotuksena on Ulos koloilta. Tavoitteena on, että jokainen partiolainen ja partioryhmä tekee mahdollisimman paljon ja erilaisia päivä- ja yöretkiä. Koloilta poistumisen myötä partiotoiminta muuttuu monipuolisemmaksi.

Tavoite on myös, että retkille osallistuminen olisi mahdollista kaikille. Lippukunnan kannattaakin kysellä esimerkiksi alueen yrityksiltä sponsoritukea lainavarustepakettien hankkimiseen, jos lainatarvikkeita lippukunnassa ei vielä ole.

Ohjelmapainotuksen tukena on yhteistyössä WWF:n kanssa tuotettua materiaalia liittyen luonnon monimuotoisuuteen. Eri ikäkausille suunnatut ulkona tekemiseen rohkaisevat toimintavinkit ovat valmiita vuoden 2018 marraskuussa.

Lisäksi ohjelmapainotusvuoteen ideoita tuovat vinkit koloiltojen vierailukohteiksi, vaikkapa kunnantalolle, teatteriin tai muuhun mielenkiintoiseen paikkaan. Vinkkejä julkaistaan koko vuoden ajan. PäPa on päättänyt pääkaupunkiseudulta valmiiksi 12 kohdetta, joiden kanssa neuvotellaan yhteistyösopimukset.

Muualla Suomessa muutamat museot ovat jo laatineet omat tehtävät partioryhmille, joita voi hyödyntää esimerkiksi vaeltajien Suomi-projektin yhteydessä:

Yhdessä metsään –aktiviteettivihkoa voi myös hyödyntää retken ideoinnissa. Vihkosta löytyy leikkejä moninaisuuden huomioimiseen ja ryhmäytymiseen sekä aktiviteetteja metsän tutkimiseen monelta eri kannalta.

Osana ohjelmapainotusta toteutetaan retkikisa. Kisan säännöt ja ohjeet julkaistaan vuoden loppuun mennessä ohjelmapainotuksen nettisivuilla, joilta löytyy myös paljon muuta tietoa: