Vuoden 2019 toimiva partiojohtaja ja uusi aikuinen

Partioviikko huipentui sunnuntaina 28.4. Hotelli St. Georgen Wintergardenissa, kun nuorille ansioituneille partiolaisille jaettiin Mannerheim-soljet. Samassa tilaisuudessa palkittiin vuoden 2019 toimiva partiojohtaja, Sara Touhonen Karhunvartijoista, ja uusi aikuinen, Kukka-Maaria ”Kukkis” Hautamäki Toimen Tytöistä. Onnittelut molemmille!

Vuoden toimiva partiojohtaja: Sara Touhonen

Sara on toiminut pitkäjänteisesti mukana lippukunnan toiminnassa sudarista alkaen. Johtajaikäisenä Sara on ollut useita vuosia mukana lippukunnan hallituksessa, vastuullaan aiemmin ohjelmajohtajan pesti.

Vuonna 2019 Sara ryhtyi lippukunnanjohtajaksi, sillä koki itsellään olevan paljon annettavaa paremman lippukunnan rakentamiseksi. Vaikka lippukunnan jäsenmäärä on kasvanut aiempina vuosinakin, on Saran yksi suurimmista tavoitteista lippukunnanjohtajana kasvattaa jäsenmäärän lisäksi myös laatua ja panostaa olemassa oleviin jäseniin ja etenkin pestijärjestelmään ja koulutukseen.

Sara on myös aktiivinen ja aloitteellinen toimija Espoonlahden alueen lippukuntien toiminnassa, hän on järjestänyt niin Sepelin kuin KITT:kin lippukuntamme vuorolla. Sara tekee jatkuvasti pitkäjänteistä työtä paremman partion eteen niin lippukunnassa, alueella, EPT:ssä kuin piirissäkin.

Viime kesän Kliffalla Sara toimi ohjelmajohtajana, mutta vaativa pesti toi vain lisää intoa ja näkemystä lippukunnan arjen pyörittämiseen ja parantamiseen sekä tavoitteelliseen työskentelyyn lippukunnan kehittämiseksi. Sara tekee hommia nöyrästi eikä koskaan vaadi itselleen kiitosta tai kunniaa, mutta muistaa aina jakaa sitä muille.

Saralla on myös taito tukea johdettaviaan ja nähdä näiden tarpeet sekä auttaa heitä kehittymään. Uuteen lippukunnan uuteen hallitukseenkin Sara on valinnut nuoria johtajia, joiden kehityksestä hän on kiinnostunut.

Vuoden uusi aikuinen: Kukka-Maaria ”Kukkis” Hautamäki

Vuoden uusi aikuinen -nimitys on jaettu kerran aiemmin. Haluamme tuoda näkyväksi partiomenetelmästäkin löytyvää aikuista tukea ja kiittää aikuisena mukaan tulleita partiolaisia.

Kukkis on vetänyt liittymisestään lähtien seikkailijajoukkuetta. Lisäksi hänet valittiin pian lippukunnanjohtajaksi, ja hän toimi pestissään erinomaisesti. Nyt hän on ohjelmajohtajana.

Kukkis on myös ollut mukana erittäin aktiivisesti järjestämässä retkiä ja kesäleirejä. Hän vastasi esimerkiksi viime kesän leirin huollosta. Hän on kouluttautunut ahkerasti ja käynyt muun muassa PJ-kurssin. Lisäksi Kukkis on edustanut lippukuntaa Suomen Vapaa Partioryhmässä.

Kukkis on ottanut reippaasti vastuuta ja vienyt lippukuntaa eteenpäin aktiivisuudellaan. Hän on antanut kuitenkin paljon tilaa nuoremmille ja selkeästi sisäistänyt sen, että partiossa nuoret tekevät mahdollisimman paljon.

Kukkis on panostanut kasvuun ja ajanut sitä, että lippukuntaa perustettaisiin pian uusia ryhmiä sekä tuonut yhdenvertaisuusasioita esille. Ennen yhdenvertaisuusasioita ei mietitty lippukunnassamme oikeastaan ollenkaan, mutta Kukkis on alkanut muistutella meitä, että ne olisi hyvä huomioida.

Kiteytettynä Kukkis on tuonut paljon elinvoimaa lippukuntaan ja omalla aktiivisuudellaan rohkaissut myös muita olemaan aktiivisia. Kukkiksesta tuli nopeasti liittymisensä jälkeen selvästi yksi lippukunnan tukipilareista, kuitenkin niin, että hän tukee nuoria ottamaan vastuuta itse.

Lisää valokuvia juhlatilaisuudesta löytyy piirin kuvagalleriasta täältä.

Kuvat: Hanna ”Beagle” Hämäläinen