Partioviikkoa vietetään tänä vuonna 19.–25.4. Piirinjohdon videotervehdyksessä paljastetaan Partioviikko-vinkkien lisäksi vuoden pääkaupunkiseutulainen toimiva partiojohtaja ja uusi aikuinen.

Kaisa Huttunen Timanttipartiosta on Vuoden toimiva pääkaupunkiseutulainen partiojohtaja. Tänä vuonna toimivan partiojohtajan valinnassa arvostettiin poikkeusajan partiotoiminnan mahdollistamisen lisäksi hyvän hengen luomista ja muiden vapaaehtoisten tukemista. Lippukunnanjohtajana toimivan Kaisan ansiosta Timanttipartiolla oli aktiivista etäpartiota keväällä 2020. Kaisa on viestinyt aktiivisesti korona-ajan toiminnasta ja voimassa olevista rajoituksista niin vapaaehtoisille kuin huoltajillekin.  ”Kaisa on aktiivinen toimija, joka haluaa kaikkien osallistuvan ja innostaa meitä motivoiden. Hän välittää ihmisistä aidosti ja on valmis ponnistelemaan itse paljonkin, jotta vapaaehtoiset voisivat hyvin”, kertovat timanttipartiolaiset Kaisasta.

Maisa Montonen Kulosaaren Meripartiosta on Vuoden uusi aikuinen. Tänä vuonna uuden aikuisen valinnassa arvostettiin poikkeusajan partiotoiminnan mahdollistamisen lisäksi partion arvopohjan sisäistämistä ja sen näkymistä uuden aikuisen toiminnassa. Tällä hetkellä sampona toimiva Maisa on ollut yksi ensimmäisistä lasten vanhemmista, jotka ovat aktivoituneet akeloina ja hän on luonut hyvää, aktiivista yhteistyötä johtajiston sisällä. ”Maisa johti koronarajoituksista huolimatta onnistuneesti täysimittaisen siirtymäretken sudenpennuille, vaikka epävarmuustekijöitä olikin viimeiseen hetkeen asti. Hän jaksoi suunnitella retkeä tarmokkaasti yhdessä muiden johtajien kanssa. Yhdessä he saivat tehtyä todella hienon toteutuksen, jota nyt ensimmäisen vuoden seikkailijat edelleen muistelevat”, lippukunnasta kerrotaan.

Onnittelut Kaisalle ja Maisalle!

Lue Kaisan ja Maisan haastattelut seuraavasta Heppu-lehdestä, joka ilmestyy 12.5.

Kuva: Susanna Mikander