Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kuuden vuoden välein järjestettävä piirileiri kokoaa ensi viikolla 23.31.7. noin 5600 osallistujaa Hämeenlinnan Evolle. Kliffa on tämän vuoden suurin partiotapahtuma ja samalla suurin Suomessa järjestetty piirileiri. Osallistujista suurin osa tulee eri puolilta pääkaupunkiseutua, mutta mukana on myös kansainvälisiä vieraita.

Kliffa on yhdeksänpäiväinen, ohjelmallinen luontoelämys. Ohjelmatarjontaa on leiriläisille seitsemänvuotiaista aikuisiin. Ohjelma Kliffalla kehittää erilaisia taitoja, kuten suunnistusta, kädentaitoja ja ongelmanratkaisua, sekä tarjoaa ainutkertaisia kokemuksia, kuten maailman suurimman pakohuoneen tai sirkusteemaiset juhlat metsässä 700 hengelle. Ohjelmassa pyritään samalla kasvattavuuteen ja ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä muun muassa WWF:n ja SPR:n kanssa ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusteemoihin liittyen.

Kliffa, kuten muukin partiotoiminta, järjestetään lähes yksinomaan vapaaehtoisvoimin. Leirillä on noin 1200 yli 15-vuotiasta vastuu- ja johtamistehtävissä järjestämässä ohjelmaa, toimimassa lasten ja nuorten ohjaajina sekä rakentamassa huolto- ja infrapalveluita alueelle.

Kliffalla puhelimen käyttö on sallittu, latauskin onnistuu ja leiri saa näkyä sosiaalisessa mediassa. Tunnelmia löytyy jo hashtageilla #kliffa2018, #partioscout ja #päpa.

Lisää tietoa leiristä: www.kliffa2018.fi.