Pääkaupunkiseudun Partiolaiset antaa vuosittain Vuoden toimiva partiojohtaja- sekä Vuoden uusi aikuinen -tunnustukset kahdelle vapaaehtoiselle. Molemmat tunnustukset julkistettiin keskiviikkona 20.4. Maailman 10. nopeimpien partiotaitokisojen yhteydessä Narinkkatorilla. Piirihallitus teki valinnat käsittelemällä piirihallitukselle lähetetyt hakemukset anonyymisti.

Vuoden toimivan partiojohtajan valinnassa painotettiin tänä vuonna alueellista yhteistyötä ja sen edistämistä. Vuoden toimivaksi pääkaupunkiseutulaiseksi partiojohtajaksi valittiin Aku Haapanen Ilvesveikoista. Aku toimi viime vuoden aikana lippukunnassaan lippukunnanjohtajana ja akelana, minkä lisäksi hän toimi piirineuvostossa ja kouluttajana piirin partionjohtajakursseilla.

Vuoden toimiva pääkaupunkiseutulainen partiojohtaja Aku Haapanen. Kuva: Alex Inkiläinen.

Tällainen esimerkki Akusta kerrottiin:

”Syksyllä 2021 Aku pani alulle Keski-Helsingin alueen yhteiset samoaja-vaeltajakisat. Alueen lippukuntien yhteisenä huolena on ollut sava-ikäisten erätaitojen ja kisainnon puute, ja Aku päätti tarttua toimeen ja tehdä asialle jotain. Näin sai alkunsa Keskarin Ça va? -kisa, joka kisattiin 4. joulukuuta. Kisa palveli koko aluetta ja tiivisti alueen yhteishenkeä. Kisan palautekyselyn vastausten perusteella kisa vastasi tarpeeseen ja kisan järjestäjät sekä kisaajat ovat kokemuksen jälkeen valmiita tekemään samankaltaista alueyhteistyötä jatkossakin.”

Piirihallitus arvosti konkreettista toimeen tarttumista ja can-do-asennetta. Aivan uusi yhteinen tekeminen toi selvästi iloa alueelle. Myös sa-va-kohderyhmä ja kisakulttuurin jalkauttaminen sykähdytti piirihallitusta.

Vuoden uuden aikuiseksi haluttiin valita aikuinen, joka on tukenut tarpojien, samoajien tai vaeltajien toimintaa. Vuoden uudeksi aikuiseksi valittiin Alex Arakivi Vuoren Valppaista.

Näin Alexista kerrottiin:

”Alex on tullut takaisin lippukunnan toimintaan usean vuoden tauon jälkeen, ja on heti lähtenyt rytinällä toimintaan. Hän on ottanut hoitaakseen pestijohtajan pestin sekä kahden tarpojaryhmän ryhmänjohtajuuden. Hänen panoksensa ansiosta nuo kaksi tarpojaryhmää ovat erinomaisen elinvoimaisia tällä hetkellä, ja niihin on liittynyt vuoden aikana korona-ajasta huolimatta uusi jäseniä. Alex kokee vastuuntuntoa retkille osallistumisesta, ja ei jätä yhtään tarpojille kuuluvaa retkeä välistä.”

Piirihallitusta ilahdutti tarpojavartion johtamiseen tarttuminen. Korona-aikana ryhmän pitäminen elinvoimaisena ei varmasti ole helppoa, ja Alex vaikuttaa olevan tarpojajohtajana oikea aarre. Innostuimme myös tarpojien retkeilyn edistämisestä.

Kiitos tärkeästä työstänne ja lämpimät onnittelut, Aku ja Alex!

Kuvat: Alex Inkiläinen.