Helppo tulla -tunnus on luotu auttamaan piirin tapahtumien ja kurssien järjestäjiä tunnistamaan ja huomioimaan erilaisia seikkoja, jotka saattavat hankaloittaa tai estää tasavertaisen osallistumisen. Tunnus sisältää eri osa-alueita: aistit, liikkuminen, yhdenvertaisuus ja lääkkeet. Osa-alueita on tulossa lisää lähitulevaisuudessa. Helppo tulla -ohjeistuksia voi hyvin hyödyntää myös lippukunnan toiminnassa!

Piirin kursseille ja tapahtumiin alkaa vuoden 2019 aikana ilmestyä Helppo tulla -tunnus ja sen alle maininta siitä, mitkä osa-alueet on tapahtumassa erityisesti huomioitu. Vaikka tapahtumalla ei tunnusta olisikaan, kannattaa olla yhteydessä tapahtumanjohtajaan ja yhdessä keskustella mahdollisista osallistumisen esteistä ja niiden purkamisesta.

Nyt julkaistu versio tunnuksesta ja sen osa-alueista on valtakunnallisesti ensimmäinen laatuaan ja tulee varmasti vielä saatujen käyttäjäkokemusten perusteella kehittymään. Piirin moninaisuusryhmä ottaa mielellään vastaan palautetta ja kehittämistoiveita aiheeseen liittyen! Piirihallituksessa moninaisuusasioista vastaa Johanna Jormakka, etunimi.sukunimi(ät)partio.fi.