Liikkuminen ei välttämättä tapahdu kaikkien partiolaisten kohdalla samalla tavalla. Liikkumisen kanssa haasteita saattavat aiheuttaa monet eri asiat, kuten sairaudet, vammat ja syntymästä asti olleet rajoitteet.

Kun olet suunnittelemassa partioretkeä, -leiriä, -koulutusta tai muuta tapahtumaa, tutustu Helppo tulla -merkin Liikkuminen-materiaaliin helpottaaksesi sellaisten henkilöiden osallistumista, joilla on haasteita liikkumisen kanssa.

Tapahtumaasi on helppo tulla, kun

• portaiden lisäksi tapahtumapaikalla on ramppi pyörätuoleille ja rollaattoreille
  • tapahtumaympäristö on sellainen, jossa voi kulkea myös pyörätuolilla tai rollaattorilla. Jos se ei ole mahdollista, suunnittele jo valmiiksi suunnitelma B heille, jotka eivät umpimetsään pääse (esimerkiksi kiertoreitti/oikotie tai mahdollisuus tehdä rastitehtävä paikassa, johon on mahdollista päästä)
  • kynnykset on merkittynä selkeästi esiin, jotta ne pystyy hahmottamaan myös hämärässä