Kuka voi osallistua?

Partiolaisten päiväleirit ovat kaikille avoimia. Osallistujan ei siis tarvitse olla valmiiksi partiolainen! 1. luokan jälkeisenä kesänä voi osallistua vaikka olisikin vasta 7-vuotias, eskarilaisia emme valitettavasti vielä leireille huoli. Suosittelemme, että vanhimmat leiriläiset olisivat päättäneet 3. luokan, mutta mikäli aktivitteetit kiinnostavat ja on esimerkiksi sisarus tai kaveri samalla leirillä, niin myös vähän vanhemmat leiriläiset ovat tervetulleita.

Mitä leiripäivään kuuluu?

Leiriohjaajat ovat päivittäin paikalla klo 8.30-16.30. Ohjelmaa on tarjolla klo 9-16. Ohjelma sisältää aktiviteetteja oikeasta partio-ohjelmasta, tutustumista lähiympäristöön retkeillen, nikkarointia ja muita kesätouhuja. Joka päivä syödään lounas, joka valmistetaan melkein joka päivä itse ryhmissä retkikeittimellä. Ei haittaa, vaikket osaisi, ohjaajat auttavat! Leiripäivään kuuluu myös välipala.

Ilmoittautumisesta

Ilmoittautuminen kesän 2017 leireille alkaa 16.1.2017. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu netissä ja linkit ilmoittautumissivuille tulevat www.päpa.fi/paivaleirit -etusivulle. Ilmoittautuminen leireille on SITOVA, eli et voi perua ilmoittautumista. Mikäli lapsi loukkaantuu tai sairastuu, osallistumismaksun saa takaisin lääkärintodistusta vastaan. Partiolaisten päiväleirit ovat suosittuja ja tällä käytännöllä pyritään takamaan tasavertaiset mahdollisuudet kaikille, jotka haluavat ilmoittautua mukaan.

Automaattisten vahvistusviestien kanssa on ollut ongelmia. Älä siis hätäänny, jos vahvistusviestiä ei kuulu tai niitä tulee väärä määrä! Odottele viestiä vaikka seuraavaan päivään ja jos sitä ei kuulu ja haluat tarkistaa ilmoittautumisen, niin lähetä sähköpostia: essi.pankka@partio.fi. Jos ilmoitit kaksi lasta samalle leirille, samalla sähköpostiosoitteella, vahvistusviestejä ei valitettavasti tule kuin yksi.

Henkilökunta

Jokaisella leirillä on kolme kivaa ohjaajaa. Yksi ohjaajista on leirinjohtaja, joka on vastuussa leirin toiminnasta. Ohjaajamme ovat saaneet aikaisempina kesinä erinomaista palautetta ja heitä on kehuttu innostaviksi, turvallisiksi ja hauskoiksi.

Toimistolla päiväleireistä vastaa kaksi päiväleirikoordinaattoria: Emma Japisson ja Essi Pankka. Keväällä heidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla (etunimi.sukunimi@partio.fi). Mikäli haluat puhua puhelimessa, koita ensin Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistoa: (09) 8865 1200 ja jätä soittopyyntö.

Mitä leirille mukaan?

Leiripäivät sujuvat isolta osin ulkona kesäkeleistä riippumatta. On siis todella tärkeää, että osallistujilla on joka päivä mukanaan koko päivän ulkoiluun sopiva vaatetus. Kesäkuussa on vielä vilposta, eli vaikka säätiedotus lupaisikin hyvää pakkaa silti mukaan myös lämmintä vaatetta. Hyvät kengät ja päähine kuuluvat myös leirivaatetukseen. Reppuun kannattaa pakata juomapullo ja uikkarit ja pieni pyyhe. Jokaisella leirillä pyritään käymään uimassa vähintään yhden kerran. Melkein jokaisella leiripaikalla voi viikon ajan säilyttää esim. sadevaatteita ja uimavarusteita. Leiripäivinä laitetaan ruoka ja syödään ulkona. Pakkaa siis reppuun myös ruokailuvälineet (muovinen lautanen, muki, haarukka ja lusikka)! Astiat huuhdellaan leirissä, mutta ne kannattaa pestä huolella kotona vielä iltaisin. Leiriltä saat oman partiohuivin ja leiripaidan.

Seikkailija-leirit

Seikkailija-leirejä järjestetään kesällä 2017 Vartiosaaressa viikoilla 24-25. Osallistujat ovat vähän vanhempia kuin muilla Partiolaisten päiväleireillä, n. 10-12-vuotiaita. Ohjelmassa tutustutaan partiolaisten seikkailija-ikäkauden ohjelmaan, nautitaan kesästä rennosti, harjoitellaan erä- ja luontotaitoja, retkeillään kaupungissa ja uidaan sään salliessa usein. Lautta Vartiosaareen lähtee Reposalmesta klo 9.00 ja palaa takaisin n. klo 16.00. Lyhyemmät leiripäivät eivät ole siellä siis mahdollisia.

Kaksikieliset leirit

Kesällä 2017 järjestetään aikaisempien kesien palautteiden perusteella ensimmäistä kertaa kaksikielisiä Partiolaisten päiväleirejä. Munkkiniemessä leirikielinä ovat suomi ja ruotsi, Taivallahdessa suomi ja englanti. Ohjelmaa on molemmilla kielillä ja varsinaisesta kielikylpytoiminnasta ei ole kyse. Tavoitteena on tarjota leiripaikkoja myös niille perheille, joissa suomi ei ole ensimmäinen äidinkieli. Leireille voi ilmoittautua, jos jompikumpi leirikieli luistaa. Ohjelmaa on tarjolla molemmilla kielillä.

Yksi vai useampi leiri?

Osallistuminen useammalle kuin yhdelle leirille on mahdollista ja joka kesä moni lapsi on viihtynyt Partiolaisten päiväleireillä kahden tai kolmenkin viikon ajan. Leiriohjelma muotoutuu jonkin verran joka viikko, mutta esimerkiksi retkikohde ja osa ohjelmista voivat olla samat peräkkäisillä leiriviikoilla. Usealla leiriviikolla olevat lapset pyritään huomioimaan ohjelmassa mahdollisimman hyvin!

Stipendin haku

Partiolaisten päiväleireille voi hakea stipendiä perustuen esim. perheen taloudelliseen tilanteeseen, lapsen erityiseen tilanteeseen tai muuhun syyhyn, joka tekee päiväleirille osallistumisesta tärkeää, mutta haastavaa. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostilla: essi.pankka@partio.fi. Hakemuksia käsitellään 3-4 kertaa kevään aikana leirien alkuun asti.