Akela

Olet ensimmäinen johtaja, johon lapset lippukunnassanne törmäävät ja avainasemassa luomassa hyvää suhdetta lippukuntasi lasten vanhempiin, ehkä itsekin yksi heistä. Sudenpentuikäkaudessa roolisi ylläpitää lapsille mukaansa tempaavaa ja nousujohteista partio-ohjelmaa haastaa, mutta pitää omankin mielen virkeänä ja vauhdissa.

Akela on sudenpentulauman johtaja. Sudenpentu on 7-9 -vuotias partiolainen. Laumalla on hyvä olla kaksi akelaa, joista toinen voi olla tehtävää opetteleva vaeltaja tai samoaja. Mikäli akela on alle 22-vuotias, hänellä tulee olla aikuisen tuki pestiinsä. Tukena voi toimia vastaava akela tai oma luotsi. Tukea pestiinsä akela saa toisilta akeloilta, lippukunnan ikäkausivastaavalta ja lippukunnanjohtajalta. 

Tarkemmin pestistäsi

 Vinkit

  • Täältä löydät uuden akelan manuaalin, josta löytyy hyviä vinkkejä mm. toimintakalenterin suunnitteluun. 
  • Sudenpentujen ohjelma löytyy täältä, laita myös omat vinkkisi jakoon muille akeloille. 

Kouluttaudu

Akela-kurssilta saat peruspaketin pestiisi ja Partiojohtaja-peruskurssilta hyvät eväät ylipäätään partiotoimintaan. Molempia kursseja järjestetään vuoden aikana viikonloppuisin kuin iltakursseina. Mikäli olet innostunut partioon ja akelaksi aikuisena kannattaa ensimmäiseksi tarttua Tervetuloa partioon -koulutukseen (3 h). Tarkista seuraavat koulutukset piirin kalenterista ja ilmoittaudu.

Mikäli kaipaisit lisää väriä tai varmuutta ohjelmaan lauman kokouksiin kuin retkillekin kannattaa rohkeasti lähteä piirin leikkikursseille ja erätaitokursseille. Pidä silmällä myös piirin lyhyempien koulutusten tarjontaa, sillä yhden illan tai muutaman tunnin päiväkoulutuksia on vuoden aikana tarjolla niin haastavien lasten kanssa toimiseen kuin ryhmän hallintaan retkillä.