Viime vuosina olen yhä useammin vastannut kysymykseen, mikä edelleen saa pysymään mukana partiossa. On monta hyvää ja painavaa syytä, miksi juuri partio on yksi parhaista tavoista viettää vapaa-aikaa ja miksi edelleen jaksan innostua siitä.

Partio on erinomaista vastapainoa opiskelulle ja töille

Vaikka pää olisi kuinka täynnä työasioita, tekee retkelle lähteminen ihmeitä; kuvittele eteesi 15 sudenpentua, joille retki kämpälle on maailman suurin seikkailu ja energiaa riittää enemmän kuin Imatrankosken vesivoimalassa, kesäleirin olympialaiset, joissa koko leiri lapsista aikuisiin innostuu vesisotimaan, tai syysretken yö laavussa kirkkaan tähtitaivaan alla – arki ja sen murheet jäävät kauas taakse.

Uudet elämykset ja kokemukset

En osaa kuvitella toista harrastusta, jonka parissa olisi mahdollista päästä vaeltamaan Nepalissa, opettaa Alpeilla australialaisia tyttöjä hiihtämään, viettää lukuisia leiri-iltoja nuotion ääressä maailmaan parantaen yhdessä parhaiden kavereiden kanssa tai saada merkittäviä näyttöjä työelämään esimerkiksi projektien johtamisesta tai lehden toimittamisesta. Partiossa saadulla kokemuksella on ollut paljon merkitystä töiden saamisessa.

Nää tyypit

Yksi ehdottomasti merkittävimmistä syistä, miksi edelleen olen partiossa, on muut ihmiset. Pääsen jatkuvasti tapaamaan uusia toinen toistaan huikeampia tyyppejä, joista monet ovat myös vuosien varrella jääneet tärkeäksi osaksi elämääni, ja joista monia tulee nähtyä paljon myös partion ulkopuolella.

Sen lisäksi, että pääsee itse kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja saa uusia, elinikäisiä ystäviä, voi toimintaan osallistumalla mahdollistaa harrastuksen lapsille ja nuorille, mikä tekee harrastamisesta vielä merkityksellisempää. Jokaiselle aikuiselle varmasti löytyy paikka partiosta. Mikähän voisi olla sun paikka?

Tervetuloa mukaan seikkailuun!

anna_haavikko

Anna Haavikko,
piirinjohtaja
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Partio on elämyksiä ja seikkailua.
Partioon voi liittyä aikuisenakin ilman aiempaa kokemusta. Olitpa siis kiinnostunut toimimisesta lasten ja nuorten kanssa, luonnossa liikkumisesta, purjehtimisesta, kouluttamisesta tai paperin pyörittämisestä ­­- kaikille löytyy oma juttunsa. Tehtäviä voidaan räätälöidä oman elämäntilanteen mukaan viikoittaisesta toiminnasta silloin tällöin mukana oloon. Lue lisää täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *